Broasca Testoasa Europeana

Broasca Testoasa Europeana

Broasca Testoasa Europeana

Origine

Broasca testoasa de uscat europeana (Testudo hermanni) este raspandita indeosebi in zona Portile de Fier, pe vaile afluentilor Dunarii, cu precadere la marginea lizierelor de padure.

I se mai spune Hermann.

Hrana Broasca testoasa europeana

Este o specie vegetariana prin excelenta, hranindu-se cu frunze, fructe de paduer, legume si foarte rar mici nevertebrate.

Caracteristici Broasca testoasa de uscat

Broasca de talie mijlocie, are circa 4 cm la nastere si respectiv 15-30 la varsta de adult. Testul este convex, cu contur rotunjit, fara a se latii spre partea posterioara.

Cele mai citite articole

Nu prezinta tuberculi cornosi in regiunea cozii. Solzul supracaudal este divizat in doua, iar formatul general este in mod obisnuit oval.

Culoarea acestei specii este ocru-galben sau galben-portocaliu, cu pete de culoare neagra si doua benzi de aceeasi culoare la nivelul plastronului.

Reproducere Broasca testoasa europeana

Hiberneaza din octombrie pana la sfarsitul lunii aprilie, ingropata in pamant sau in mici pesteri prezente in stancile de la nivelul malurilor.

Obisnuit, se reproduce la sfarsitul primaverii, cand femela depune 11-12 oua albe, sferice, cu un diametru de 3.5cm., pe care le ingroapa in pamant afanat.

Puii eclozeaza dupa o perioada de 3-4 luni si masoara la nastere circa 4cm. Datorita modificarii biotopului, a poluarii, a necunoasterii si chiar a dezinteresului fata de specie, in prezent este pe cale de disparitie, fiind si ea ocrotita de lege.

Poze Broasca testoasa europeana

Citeste si despre Broasca Testoasa de Florida (cu tample rosii)

Bibliografie:

Cele mai citite articole