Advertisements

Broasca testoasa de Stepa

Origine

Este raspandita in Asia Centrala, de la tarmul rasaritean al Marii Caspice, pana in nord-vestul Indiei.

Traieste indeosebi in deserturi nisipoase, stepe si oaze sau in vaile muntilor.

Exteriorul este in mare parte dependent de mediul in care traieste.

Advertisements

Hrana Broasca testoasa de Stepa

Este o specie omnivora, hranindu-se cu plante, flori, fructe, dar si cu insecte. melci si alte animale de talie mica.

In prezent, este tot mai mult exportata in numeroase tari ale lumii, insa necesita conditii corespunzatoare, care se pot asigura cel mai bine doar in terarii amenajate in acest scop.

Caracteristici Broasca testoasa de Stepa

De talie mai redusa, prezinta variatii cuprinse intre 20-30 cm. si poate uneori sa fie confundata cu broasca testoasa greceasca. Se deosebeste de aceasta, printre altele si datorita faptului ca are la toate membrele 4 gheare.

Conturul este aproape circular, cu solzii largi si aplatizati, de culoare castanie, maslinie, patata in unele zone, cu forme mai mult sau mai putin conturate, de culoare neagra.

Advertisements

Plastronul este relativ plat si ornat cu pete de culoare neagra, ce se intind pe suprafete mai mici intinse ca si pe test de altfel.

Reproducere Broasca testoasa de Stepa

Obisnuit, masculii au greutate corporala mai redusa decat a femelelor de aceeasi varsta.

Perioada de imperechere se caracterizeaza prin lupte violente ce se dau intre masculi, care se desfasoara pe baza unor adevarate strategii de bataie (ciocniri, loviri frontale sau laterale, impingeri si chiar muscari la nivelul membrelor).

Poze Broasca testoasa de Stepa

Citeste si despre Broasca Testoasa de Florida (cu tample rosii)

Bibliografie:

Comentarii
Toate comentariile
Comentarii