Alegerea unui pui de sarpe

alegerea unui Pui De Sarpe

Deoarece majoritatea şerpilor îşi depun ouăle primăvara, vara şi toamna sunt cele mai prielnice momente pentru căutarea unui şarpe nou-născut. Crescătorii au destui şerpi în timpul toamnei, însă stocul scade iama. Acum este sezonul în care trebuie să cumpăraţi.

Probabil, cel mai bun loc în care să căutaţi un pui de şarpe sau de altă reptilă este o expoziţie de această natură, unde crescătorii vin să-şi expună şi să-şi vândă animalele. Puteţi compara şi alege dintr-o gamă mai largă de specii, culori şi varietăţi decât veţi găsi vreodată în magazinele de animale.

Se organizează multe expoziţii de acest gen, unele lunare, în White Plains, New York sau Havre de Grace. Altele sunt mai rare, precum Expoziţia Anuală de Reptile de la Timonium, de altfel foarte urmărită, unde 150 de crescători şi de distribuitori de accesorii pentru reptile din toată ţara se adună pentru două zile, în toamnă.

alegerea unui Pui De Sarpe

Avantajul de a cumpăra un animal de la crescător este că puteţi afla obiceiurile reptilei: ce mănâncă şi cât de des, condiţiile de habitat. Fiecare şarpe are propriul lui habitat, iar crescătorii au şi ei stiluri personale. Astfel puteţi reduce la minimum riscul de a şoca animalul, datorită schimbării.

Cumpărând de la un crescător, veţi economisi şi bani, deoarece magazinele de animale măresc preţul acestora, după achiziţia lor de la crescători. Accesoriile, cum sunt bazinele şi încălzitoarele, sunt de obicei mai ieftine.

Găsiţi crescători de reptile pe web

Intemetul este o sursă bună pentru a găsi crescători, ca şi informaţii despre aproape orice fel de şarpe disponibil, însă, în aceiaşi timp, aceste informaţii pot fi copleşitor de multe. Odată ce v-aţi hotărât la un animal, căutaţi pe Internet crescătorii specializaţi în creşterea acelui animal, înainte de a cumpăra, este cel mai bine să vorbiţi cu crescătorul despre problemele ce pot apărea. Acest lucru este valabil şi la expoziţie. Majoritatea crescătorilor nu are magazine de prezentare, iar expoziţiile sunt unica metodă de a-ţi prezenta marfa.

Cele mai citite articole

Billie Zulich care, împreună cu soţul ei, Al, conduce Centrul de Creştere al Reptilelor din Harford, Bel Air, reco-mandă să luaţi copiii cu dumneavoastră la expoziţie, înainte să cumpăraţi un exemplar, pentru a-i introduce în lumea atât de variată a animalelor prezentate. Pe site-ul www.pythons.com se găsesc o serie de informaţii despre crescătorii de reptile şi modul de apelare a site-ului lor.

Pui De Sarpe in mana

Majoritatea crescătorilor, ca şi familia Zulich, afişează expoziţiile de reptile pe care le vor frecventa în următoarele luni. Alte surse de aflare a informaţiilor despre expoziţiile de reptile sunt societăţile herpetologice locale. Multe din acestea organizează expoziţii regionale.

Mulţi crescători sunt specializaţi doar în câteva specii -de şerpi. Harford, de exemplu, iniţiază doritorii în unele specii de şerpi mai mici, inclusiv pitonii mai mici. Preţul acestor animale pleacă de la 30 de dolari pentru un şarpe Pueblan de lapte tricolor şi ajunge la 2.000 de dolari pentru o pereche de woma. La expoziţie, copiii şi părinţii pot pune întrebări crescătorilor, formându-şi o idee despre manevrarea şi îngrijirea acestor animale.

Zulich spune că, în afară de evaluarea vizuală a stării generale a unui şarpe tânăr – să nu aibă semne la exterior, culorile să arate bine, ochii şi nările să fie curate – este dificil să-ţi dai seama dacă şarpele are ceva în neregulă în interior.

Citiţi despre înfăţişarea animalelor, documentaţi-vă asupra imaginii fizice a speciei şi comparaţi cu altele de acelaşi tip din expoziţie. Apoi vorbiţi cu crescătorul despre asta. Foarte mulţi sunt mândri de animalele lor şi vă vor spune cu plăcere de ce. Un alt avantaj al cumpărării şerpilor din expoziţie este acela că, prin oferirea spaţiului de expozant ca premiu, crescătorii sau distribuitorii de animale bolnăvicioase sunt repede eliminaţi.

Pui De Sarpe musca

Bibliografie:

Cele mai citite articole