Cele mai potrivite reptile pentru copii

copil cu gecko leopard

Unii copii sunt înnebuniţi după jucării. Alţii vor pisici. Şi există unii care vor să ţină în braţe o creatură cu sânge rece. Intrebarea este, care dintre ele? Pentru a i se permite să aibă de a face cu reptilele, copilul trebuie să aibă o bună coordonare între mâini şi ochi.

Prima condiţie

Dacă Nancy vrea un triton, trebuie să arate că poate avea grijă de el. Deşi va fi animalul de casă al copilului dumneavoastră, trebuie să vă asumaţi anumită respon-sabilitate, învăţând-o cum să se ocupe de reptila ei. De asemenea, trebuie să supravegheaţi curăţarea cuştii şi hrănirea animalului.

Copilul nu trebuie să aibă o reptilă, decât dacă poate să înţeleagă că aceasta este o fiinţă vie, capabilă să simtă durere, foame, frică şi alte sentimente. Copiii se mulţumesc rareori doar să observe nişte ţes-toase înotând într-un bazin sau nişte şopârle expunându-se la soare, în cuşcă.

Mai devreme sau mai târziu, curiozitatea îi va împinge la mai mult, aşa că e bine ca îngrăditura animalului să aibă un mecanism de închidere sigur, care să ţină micile degete departe de ea.

De asemenea, un copil trebuie să aibă o bună coordonare ochi-mână, înainte să i se permită să atingă o reptilă. Mulţi copii pot ţine aşa cum trebuie o reptilă foarte blândă şi robustă, cam pe la vârsta de şase sau şapte ani.

Cu toate acestea, este recomandat ca ei să facă asta numai atunci când este un adult în preajmă. O reptilă care încearcă să muşte, să fugă sau să atace lovind cu coada îi va speria pe copii. E posibil ca aceştia să încerce să strângă reptila, ceea ce poate duce la rănirea reptilei sau a copilului.

reptile pentru copii

Opţiuni bune pentru copii

Iată câteva sugestii: – Şopârle. Dragoni de apă, geko leopard, dragon bărbos; – Şerpi.. Şerpi cu corn, şerpi şobolani, şerpi regali; – Ţestoase acvatice sau de ipcat. Ţestoasa-cutie, ţestoasa-cutie asiatică, ţestoasa cu picioare roşii, ţestoasa-leopard.

Şerpii

Cele mai citite articole

Surprinzător, un şarpe de casă poate să fie o primă reptilă foarte bună pentru un copil. Cam singurul aspect negativ al deţinerii unui şarpe este faptul că aceste reptile consumă alte animale de casă mici, cum ar fi şoriceii. Aşa că e mai bine să învăţaţi un şarpe să mănânce pradă moartă.

copii cu reptile

In loc să cumpăraţi un şoarece viu ca să vă hrăniţi şarpele, acum puteţi cumpăra rozătoare, congelate, care nu e nevoie decât să fie dezgheţate, înainte să le oferiţi animalului dumneavoastră de casă. Multe magazine de animale îşi învaţă şerpii să mănânce hrană moartă, ceea ce poate face ca procesul de hrănire să fie mult mai simplu pentru dumneavoastră.

Şerpii cu corn, şobolani sau regali sunt, de obicei, destul de docili şi suportă atingerea umană. Unii sunt chiar mulţumiţi să fie ţinuţi în palmă ore întregi, încolăcindu-se printre degetele unui copil sau dormind într-o palmă caldă. Important este să nu iei în mână un şarpe după ce a mâncat. S-ar putea produce multă mizerie.

Dar alte reptile?

Dragonii bărboşi şi dragonii de apă pot fi şi ei foarte blânzi şi docili. Dar puteţi să-i răniţi atunci când îi ţineţi de coadă. Geko este un animal de casă foarte bun, dar este mai mic şi e nevoie de o atingere mai delicată. Ţestoasele sunt, de obicei, blânde, dar nu trebuie atinse des. Trebuie avut grijă să nu fie scăpate din mână, pentru că asta poate produce vătămări ale carapacei sau răni interne.

Să simţiţi împreună cu ele plăcerea şi durerea

Dacă nu credeţi că puteţi trăi cu o reptilă în casă, ce ar fi să o trimiteţi la şcoală? Mulţi profesori ar fi încântaţi să aibă o iguană în clasă, atâta timp cât vă angajaţi să oferiţi , lumină cu spectru total, sursă de căldură, lumină pentru expunere la căldură, vase pentru mâncare şi apă, cuşca şi orice alt echipament necesar.

Bineînţeles, va trebui să luaţi măsuri pentru îngrijirea reptilei în week-end-uri şi în vacanţe. Dar copilul dumneavoastră drag va avea cel mai „tare” articol pe care să-l arate şi despre care să vorbească la şcoală.

copil cu gecko leopard

Bibliografie:

Cele mai citite articole