Papagali

Toate rasele de papagali

Informatii despre papagali. Papagalii fac parte din ordinul psittacines. Sunt cunoscute in momentul de fata peste 350 de specii de papagali impartite in peste 80 de genuri.

Ce mananca papagalii

O dieta sanatoasa a unui papagal este formata din fructe, legume, nuci, carne si cereale. Untul de arahide si ouale fierte aduc un aport caloric benefic papagalului. Hrana din comert speciala pentru papagali este de asemenea recomandata, insa incercati sa nu oferiti papagalilor doar hrana uscata din comert ci sa o alternati cu alimentatie naturala.

Cum inveti papagalul sa vorbeasca

Repeta acelasi cuvant de mai multe ori, de cateva o ri pe zi pana ce papagalul il invata. Abia cand a inceput sa reproduca un cuvant poti incepe sa-l inveti altul. Ai in vedere ca anumite cuvinte repetate des pot fi invatatae de papagal si fara voia ta.

Miscare

Papagalii au nevoie de exercitii de miscare zilnic. Ei trebuiesc lasati sa zboare prin camera dupa ce te-ai asigurat ca ai inchis bine usile si geamurile. Reprizele de plimbare in afara coliviei pot dura intre 15 si 20 de minute.

Ingrijirea ciocului

Papagalul are nevoie sa molfaie cate ceva mereu in ciocul lui. Pentru asta ofera-i blocuri speciale pentru papagali din magazinele de specialitae.

<<<< Inapoi la pasari

Citeste si Cele mai rapide 10 pasari din lume