Traditia lebedelor de la Hamburg

Traditia lebedelor de la Hamburg

Lebedele din Hamburg se bucura de privilegii deosebite inca de acum cateva secole. Acestea pot fi vazute in fiecare an pe raul Alster care strabate orasul.

Isi petrec iarna pe un iaz de la periferie. Aceste pasari sunt indrumate cu grija de barcile politiei atat toamna cat si primavara. Pentru ca temperaturile sunt atat de scazute incat apele ingheata in iaz este pompata apa calda.

Pasarile sunt transferate in zone protejate pentru a nu muri de foame in sezonul rece. Una sau doua barci cu muncitori vin si aduna pasarile. Lebedele sunt puse in barci pe un pat de paie si imobilizate pana la destinatie.

Primavara localnicii iau parte la eveniment de pe maluri si poduri, eveniment care marcheaza venirea primaverii la Hamburg. Lebedele din Hamburg au fost luate de consiliu municipal printr-o decizie din anul 1964.

De atunci este interzisa oficial insultarea, ranirea sau uciderea lor. Lebedele fac parte din istoria orasului inca din secolul al 11-lea. Atunci numai casele regale si princiare puteau detine lebede. Pentru Hamburg lebedele au fost si sunt un simbol.

Protectorul lebedelor

Cele mai citite articole

Intreaga operatiune este coordonata si supravegheata de protectorul lebedelor. Functie de protector al lebedelor este in administratia orasului si este preluata din tata in fiu. Din 1818 locuitorii orasului german au desemnat un protector al lebedelor. Protectorul are rolul de a asigura un transfer cat mai comod dintr-un lac in altul.

Traditia lebedelor de la Hamburg

 

Citeste si articolul despre zborul pasarilor

 

Bibliografie:

Cele mai citite articole