Domestice

Toate animalele domestice

Animalele domestice sunt animalele ce traiesc pe langa casa omului. Ele sunt ingrijite de om pentru foloasele pe care acestea le obtine de la ele: carne, lapte, oua, lâna, pene.

Cele mai cunoscute animale de companie sunt cainii și pisicile. O raspandire mai modestă o au pasarile (de obicei papagalicanariporumbei), rozătoarele și peștii. Se consideră animale de companie exotice reptilele (broaște țestoase terestre, șopârle, șerpi), maimuțele și unele specii de arahnide.

Unele animale de gospodarie pot fi considerate animale de companie. Printre acestea se numara calulmagarulcamilaelefantul indian și lama.

Cainele

Cainii sunt prietenii omului. Ei sunt inteligenţi şi au un simţ al mirosului care le permite să regăsească oameni sau obiecte. Câinii sunt urmaşii lupului. Câinii se hrănesc cu oase.

Pisica

Pisica este un animal de talie mică. Pisicile sunt animale domestice foarte îndrăgite de copii.

Ele sunt curate, independente şi au un caracter aparte. Corpul lor este acoperit cu păr si se hrănesc cu lapte, peste, etc.

 

Vaca

Vacile sunt animale erbivore deoarece mănâncă iarbă şi fân. Vaca este necesară oamenilor datorită laptelui ei gustos si hrănitor.

Oaia

Oaia este animalul domestic care este acoperit cu lână. Acestea ne oferă lapte pentru băut, pentru brânză, carne şi lână care este folosită pentru imbracăminte.

Calul
Calul este un animal domestic de talie mare. Este folosit pentru călărie, tracțiunea unor diverse tipuri de atelaje, dresaj și pentru carnea lui, care poate fi consumată.

Gaina
Găina este o pasăre domestică, corpul ei fiind acoperit cu pene. Aceasta este crescută de către oameni pentru a obţine carne şi ouă.

Porcul
Porcul este unul din primele animale domesticite de către om. Corpul este acoperit cu păr aspru, scurt și relativ rar, acesta fiind crescut pentru carnea și grăsimea lui.

Aşadar, acestea sunt animalele domestice, cele care trăiesc pe lângă casa omului.