Tarantulele fac parte dintrun grup de arahnide mari și adesea păroase aparținând familiei de păianjeni Theraphosidae, dintre care aproximativ 900 de specii au fost identificate.
Unele specii au devenit populare în comerțul cu animale exotice. Speciile lumii noi păstrate ca animale de companie au fire de păr care pot provoca iritații ale pielii și, în cazuri extreme, pot provoca leziuni oculare.
In funcție de specie, lungimea corpului tarantulelor variază de la 2,5 până la 10 cm, cu lungimea picioarelor de 8-30 cm.
Unele genuri de tarantule vânează pradă în principal în copaci, altele vânează pe pământ.
Toate tarantulele pot produce mătase – în timp ce speciile arborice locuiesc în mod obișnuit într-un “cort de sârmă” mătăsos, speciile terestre aliniază urnele lor cu mătase pentru a stabiliza peretele și pentru a facilita urcarea în sus și în jos. Tarantulele consumă în principal insecte mari și alte artropode, cum ar fi centipedes, millipedes, și alți păianjeni, folosind ambuscada ca principala lor metodă de capturare a pradă.
Inarmațe cu chelicera lor masivă și puternică, înțepată de colții lungi chitinoase, tarantulele sunt bine adaptate la uciderea altor artropode mari. Cele mai mari tarantule ucid si consuma uneori vertebrate mici, cum ar fi soparle, soareci, lilieci, pasari si serpi mici.
Ca și alți păianjeni, tarantulele isi schimba periodic exoscheletul. O tânără tarantula poate face acest lucru de mai multe ori pe an, ca parte a procesului de maturizare, în timp ce specimenele adulte numai o dată pe an sau mai puțin, sau mai devreme.
In perioada de reproducere femelele depun intre 50 si 2000 de ouă, în funcție de specie, într-un sac de mătase și o păzesc timp de 6 până la 8 săptămâni. În acest timp, femelele se află foarte aproape de saculetele de ou și devin mai agresive.
In curand:
Aphonopelma bicoloratum, Aphonopelma pallidum, Citharischius crawshayi, Cyclosternum fasciatum, Avicularia braunshauseni, Avicularia geroldi, Avicularia purpurea, Avicularia versicolor, Ephebopus cyanognathus, Ephebopus rufescens, Euathlus pulcherrimaklaasi, Holothele incei, Nhandu coloratovillosus, Nhandu Vulpinus, Ornithoctonus aureotibialis,Lasiodora cristatus, Avicularia avicularia, Brachypelma boehmei, Cyriocosmus elegans, Grammostola grossa, Nhandu carapoensis, Xenesthis immanis, Tapinauchenius gigas
Calendar Evenimente