Cat costa o reptila ?

Cat Costa O Reptila

Preţul unui dragon bărbos este cuprins între 50 şi 150 de dolari in functie de marime, specie si vanzator.

Costul întreţinerii unui animal de casă este probabil consecinţa cel mai des trecută cu vederea, în orice relaţie animal de casă – stăpân. Paşii înainte făcuţi în îngrijirea animalelor de casă, mai ales în dezvoltarea hranei pentru animale şi a cercetării medicale, au dus la creşterea preţului de întreţinere a unui animal, în ultimii 10 ani. Cum este improbabil ca această creştere să-şi schimbe sensul prea curând, potenţialii „părinţi de animale” trebuie să-şi evalueze finanţele, înainte să ia acasă un animal nou.

Cat Costa O Reptila

Toţi proprietarii de animale de casă trebuie să le asigure un minim de îngrijire medicală profesionistă, mâncare de bună calitate şi un adăpost adecvat. Singurul element ce mai trebuie oferit, pe lângă acestea, este dragostea – dar aceasta este gratuită.

Mai jos sunt enumerate costurile aproximative ale întreţinerii unei reptile. Preţurile pot avea variaţii mari, în funcţie de zona în care trăiţi şi de tipul animalului de casă pe care-l aveţi.

Costul reptilelor

Probabil cea mai curioasă evoluţie în comerţul cu animale de casă a fost creşterea în ultimul timp a populaţiei de şerpi şi şopârle. Anumite specii de şerpi nu se găsesc în magazinele de animale, dar cele mai comune specii sunt şerpii boa, pitonii şi viperele. în funcţie de specie, de vârstă şi orice altă situaţie specială privind vânzarea, preţurile şerpilor pot varia de la mai puţin de 100 de dolari la peste 1.000 de dolari.

Pe vremuri, fiind doar un punct de atracţie pentru turişti, în Mexic, şopârlele se pot găsi acum în multe dormitoare de colegiu, cămine studenţeşti sau familiale. Preţul de pornire pentru o şopârlă este în general rezonabil, fiind -situat între 15 şi 150 de dolari.

Cele mai citite articole

Şerpi – costuri anuale

îngrijire veterinară – 100-125 de dolari;
Imunizări (vaccinări) – gratuit;
Hrană – 50-200 dolari;
Diverse (cuşcă, asigurare obligatorie pentru şerpi mai lungi de 2,5 metri etc) – 100-125 dolari;
TOTAL: 250-450 dolari.

Şopărle – costuri anuale

îngrijire veterinară – începând de la 35 dolari în sus; Cuşcă, iluminare, substrat – 30 dolari;
Hrană – 120 dolari;
Vitamine – 5 dolari;
TOTAL: 190 dolari.

Notă: Preţul variază în cazul asigurării obligatorii pentru şopârle mai lungi de 1,5 metri.

Iguane – costuri anuale

îngrijire veterinară – 100-125 dolari;
Imunizări (vaccinări) – gratuit;
Hrană – 50-100 dolari;
Diverse (cuşcă, alte necesităţi) – 100-125 dolari; TOTAL: 250-350 dolari.

reptila de hartie

Bibliografie:

Cele mai citite articole