Ephebopus murinus

Ephebopus murinus

Origine: Brazilia

Skeleton tarantula (Ephebopus murinus) face parte din

  • Regn: Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin:Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul: Ephebopus
  • Specie:murinus.Specia este intalnita in padurile tropicale de joasa altitudine din Brazilia, French Guiana, Guyana si Surinam.Indivizii apartinand acestei specii traiesc in paduri, pe solul acestora. Specia este descrisa ca fiind semi-fosoriala ceea ce inseamna ca exemplarele isi vor sapa tunele subterane.

Hrana Ephebopus murinus

Greieri, gandaci, mealworms, superworms, lacuste. Este o specie vorace asemanandu-se la apetit cu Chromatopelma cyaneopubescens. Hrana oferita nu ar trebui sa depaseasca dimensiunea abdomenului tarantulei. intre 3-5 greieri pe saptamana in cazul adultilor.Caracteristici Ephebopus murinus

Neagra cu dungi alb-galbui pe picioare, cefalotoracele cafeniu-bej si abdomenul maroniu inchis. Dungile de pe picioare se aseamana foarte mult cu cele ale exemplarelor din specia Aphonopelma seemani numai ca sunt mai galbui. Picioarele din fata sunt mai late spre varfuri decat cele din spate, asemanandu-se la aspect cu cele ale speciilor arboricole. Specie care isi petrece majoritatea timpului in galerii subterane, rapida, defensiva, nerecomandata incepatorilor. Aceasta tarantula poseda perisori urticanti dar nu pe abdomen ci pe pedipalpisi chelicere, pe care nu va ezita sa-i arunce in cazul in care se va simti amenintata sau deranjata. Dimensiuni la maturitate: 10 – 13cm , in unele cazuri femelele pot atinge 15cm legspan.

Terariu

Terariul pentru exemplarele ce au atins maturitatea este recomandat un terariu de 30x30x40 (Lxlxh) sau un acvariu de 20-25L (in cazul celor care prefera acvariile pe post de terariu). Cel mai indicat substrat ar fi cocosul, iar grosimea substratului sa fie in jur de 15-20 cm deoarece este o specie care isi sapa galerii subterane. in cazul in care nu va avea destul substrat, isi va face galerii din propria panza. Nu trebuie sa lipseasca niciodata vasul cu apa.

Temperatura: 23 – 28grC.

Este o specie care necesita un nivel mai ridicat de umiditate undeva la 80%. In general la exemplarele ce au depasit stadiul de pui, se vor gasi resturi de mancare prin colturile terariului (de obicei in vasele pentru apa) ce trebuiesc indepartate cat mai repede posibil pentru a evita aparitia acarienilor si mucegaiului. Deoarece specia necesita un nivel mai ridicat al umiditatii aparitia acarienilor este des intalnita in majoritatea cazurilor, asa ca cel mai indicat ar fi sa verificati o data la 2-3 saptamani substratul cu atentie pentru a impiedica aparitia acestora. in cazul in care sunt detectati, trebuie inlocuit substratul si spalat cu apa intreg terariul.

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Ephebopus murinus poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Reproducere Ephebopus murinus

Imperecherea e dificila, cu riscuri de canibalism sexual pentru mascul.

Poze Ephebopus murinus

Ephebopus murinus

Bibliografie: