Rase de pisici cu ochi albastri

Mitsi siameza cu ochi albastri

Rase de pisici cu ochi albastri

Pisicile cu ochi albastri sunt aparte. Printre cele mai populare sunt rasele de pisici gri cu ochi albastri.

Datorita caracterului mai independent unii cred ca pisicile cu ochi albastri sunt surde. Nu este adevarat. Exista o sansa ca la nastere sa nu auda, dar este mica. Aproape toate pisicile aud si inca mult mai bine ca omul.

Pisicile cu ochi albastri

Rasele de pisici cu ochi albastri exclusiv sunt: Siameza, Balineza, Himalayana, Persana, Birmaneza si Javaneza. Pisica Ragdoll are si ea ochii albastri dar mai are si alte nuante. La fel si Snowshoe sau pisica Tonkineza,  Mai este si o rasa foarte rara de pisici numita Ojos Azules care are blana neagra si ochii albastri. Unele nuante sunt criminale.

Mai jos o puteti admira pe Mitsi pisica mea cu ochi albastri.

Mitsi siameza cu ochi albastri

Mitsi siameza cu ochi albastri – 5 ani

 

Pisicile albe cu ochi albastri

Aceste pisici au sansa mai mare sa aiba doar un ochi albastru. Acest albastru vine de la o mutatie genetica care afecteaza irisul si astfel culoarea devine albastra. La fel se intampla si cu auzul. Pentru ca nu este 100% pura si stabila, se intampla ca la nastere unii pisoi sa nu auda. Mai exact cam 40%. Atentie! Nu confunda pisicile cu ochi albastri la care ma refeream mai sus cu pisicile albe cu ochi albastri.

Cele mai citite articole

Exista o sansa ca pisicile albe care sufera de mutatii genetice sa nu auda cu urechea de pe partea cu ochiul albastru. In rest, daca nu sunt alte complicatii la nastere, ea va fi normala ca orice pufosenie. Pisica tureceasca de Angora este una din ele, ea poate avea si culori precum verde, auriu sau chihlimbar.

pisica alba cu un ochi albastru si altul de alta culoare

pisica alba cu un ochi albastru si altul de alta culoare

Nu uitati ca pisicile albe sunt sensibile la lumina UV.

Pisicile mici cu ochi albastri

La fel ca „puii de om” si puii de pisica se nasc cu ochii albastri. Dupa o perioada de 6-7 saptamani ochii isi schimba pigmentul in cel de adult.

Ca sa iti dai seama daca un pisoi sau o pisica este surda nu trebuie decat sa bati din palme cand nu este atent. Daca tresare inseamna ca nu este surd.

 

Rasa de pisica Ojos Azules

ojos ajules cat

rasa pisica ojos ajules

 

Cele mai citite articole