Acanthoscurria geniculata

Acanthoscurria geniculata

Origine: Brazilia

Tarantula braziliana cu genunchii albi (Acanthoscurria geniculata) face parte din

  • Regnul Animalia,
  • increngatura: Arthropoda,
  • Clasa:Arachnida,
  • Ordin: Araneae,
  • Subordin: Mygalomorphae,
  • Familie:Theraphosidae,
  • Genul: Acanthoscurria,
  • Specie: geniculata.Dupa cum spune si numele comun aceasta specie este intalnita in Brazilia.Indivizii din aceasta specie traiesc in salbaticie in selva braziliana, in zone cu umiditate crescuta. Specia este terestra, prin urmare indivizii traiesc la nivelul solului.

Hrana Acanthoscurria geniculata

Aceasta specie va manca aproximativ tot ce i se va pune la dispozitie, fiind una din putinele specii la care exista riscul suprahranirii. Hrana se ofera odata la 2 saptamani in cazul indivizilor sub-adulti sau adulti, si aproximativ odata pe saptamana pentru indivizii mai mici. Unii indivizi vor manca hrana chiar si in perioada de prenaparlire, ceea ce nu se intampla la majoritatea speciilor.Caracteristici Acanthoscurria geniculata

Specie de dimensiuni mari, ajungand la 20 de cm legspan, se recunoaste usor dupa benzile de culoare alba de la articulatiile segmentelor membrelor, dar si dupa abdomenul negru acoperit cu peri de culoare rosie. Una dintre cele mai populare specii din hobby, este apreciata pentru dimensiunile mari, colorit, ritm de crestere rapid si pentru faptul ca petrec majoritatea timpului „la vedere”, spre deosebire de alte specii de tarantule. De asemenea este o specie apreciata si pentru faptul ca are un apetit vorace si cazurile in care sa refuze mancarea sunt rare. Fiind o specie originara din America de Sud si Acanthoscurria geniculata prezinta perisori urticanti pe corp, fapt ce poate provoca unele neplaceri celui ce detine aceasta specie (iritarea dermului in locul de contact cu perisorii, conjunctivite severe si chiar orbire in cazul in care acestia iau contact cu structurile globului ocular).

Terariu

Acanthoscurria geniculata este o specie terestra, suprafata terariului fiind mai importanta decat inaltimea. Petrec majoritatea timpului afara din acunzatoare, dar aceasta este necesara pentru siguranta animalului sau trebuie asigurat un strat mai gros de substrat in care individul sa isi poata construi o ascunzatoare.

Temperatura optima este in jur de 25-28 grC pe perioada zilei si nu trebuie sa scada sub 18 grC in faza nocturna, iar in privinta umiditatii, crescatorii cu experienta o recomanda in jurul valorii de 60%. Ca si substrat se poate folosi muschi de turba, pamant de ghiveci fara aditivi organici, vermiculita sau pamant de nuca de cocos. De asemenea este recomandata folosirea unui vas de apa, pentru a evita deshidratarea animalului. Vasul trebuie proportionat cu marimea animalului, astfel incat sa nu existe riscul ca individul sa cada inauntru si sa moara inecat deoarece nu mai poate iesi.

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Acanthoscurria geniculata poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor.

Reproducere Acanthoscurria geniculata

Sunt mai frecvente cazurile in care femela ataca si chiar omoara masculul in timpul imperecherii si faptul ca un sac cu oua poate sa contina si peste 2000 oua.

Poze Acanthoscurria geniculata

Acanthoscurria geniculata

Bibliografie:

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii