1000x250 ro

Poecilotheria tigrinawesseli

Poecilotheria tigrinawesseli

Origine: India

Wessel Tiger Tarantula (Poecilotheria tigrinawesseli) face parte din

  • Regnul: Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin:Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Poecilotheria
  • Specie: tigrinawesseli.Specia se gaseste in natura in India, in regiunile Andhra Pradesh, Chattisgarh, Orissa. Habitatul speciei il reprezinta padurile uscate din aceste zone, totusi sunt necesare mai multe date despre habitatul natural si exologia acestei specii.

Hrana Poecilotheria tigrinawesseli

Nu exista reguli speciale de hranire a acestei tarantule, practic singura obligatie a proprietarului este sa ii ofere hrana, pentru ca de aici inainte tarantula se va ocupa de tot.Caracteristici Poecilotheria tigrinawesseli

Specimenele acestei specii sunt arboricole, cu un temperament asemanator tuturor reprezentantilor acestui gen. Din punct de vedere morfologic, specia se aseamana cu Poecilotheria miranda. Date despre dimensiunea maxima, longevitate sau comportament sunt putine, astfel este greu de descris un model ce sa poata fi aplicat majoritatii exemplarelor. Exemplarul detinut de mine este o femela juvenila de aproximativ 10 cm legspan. Deci nu pot sa spun prea multe despre ea intrucat Poecilotheriile in acest stadiu stau majoritatea timpului in tunelul sau cuibul pe care si-l construiesc. Ca orice tarantula din acest gen este foarte rapida, nu a incercat insa niciodata sa muste, caracteristica pe care probabil o va capata cu varsta.

1000x250 ro

Terariu

Fiind o tarantula arboricola, are nevoie de mai mult spatiu pe verticala decat pe orizontala, de asemnea pot fi adaugate crengi pe care animalul sa se catere si eventual o scoarta in care sa se poata ascunde. Temperatura si umiditatea relativa a aerului sunt aceleasi ca si la celelalte specii apartinand acestui gen si anume: 22 – 26 grade Celsiu temperatura si 70% umiditate relativa.

Cele mai citite articole

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Poecilotheria tigrinawesseli poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Trebuie mentionat de asemenea si ca datele despre veninul acestei specii sunt putine. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul. [2] Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre cei fara experienta.

Reproducere Poecilotheria tigrinawesseli

Momentan datele cu privire la acest aspect sunt putine, astfel nu se pot face afirmatii in ceea ce priveste acest aspect. Pe masura ce noi date vor aparea, acestea vor fi adaugate aici.

Poze Poecilotheria tigrinawesseli

Poecilotheria tigrinawesseli

Bibliografie:

Cele mai citite articole