Origine: Brazilia
Acanthroscurria Brocklehursti sau, pe romaneste, tarantula braziliana alb cu negru, este o specie de paianjen cel mai bine cunoscuta pentru agresivitatea cu care se hraneste, culorile distincte si nivelul de crestere rapida.
Uneori este numita Gigantul alb-negru pentru ca poate atinge lungimea de 18 pana la 23 cm. Este o specie mare si nu este recomandata pentru incepatori decat in doua parte a vietii, cand este matura si are experienta manipularii de catre oameni.
Hrana Acanthroscurria Brocklehursti
Nu are nevoie de mancare foarte des, dar daca are mancare cu siguranta o s-o consume. Greierii sunt recomandati pentru aceasta specie de paianjen. Cu cat inainteaza in varsta, deci si in inaltime si greutate, poate fi hranita cu soricei mici sau insecte mari.Caracteristici Acanthroscurria Brocklehursti
Este o specie de tarantula terestra care nu se ascunde intr-o vizuina asa cum fac alte specii. Terariul este foarte important, mai importanta este suprafata pe care vietuieste tarantula decat inaltmea terariului. Trebuie sa stea pe ceva care pastreaza un nuvel ridicat de umiditate, cum ar fi fibra de nuca de cocos.
Aceasta trebuie sa aiba o grosime de minim 3 pana la 8 cm pentru a pastra umiditatea de care are nevoie tarantula. Daca totusi este atmosfera calda si umiditate scazuta atunci ii puteti pune un capac cu apa la baza terariului pentru ridicarea umiditatii. Marele gigant alb-negru se va simti cel mai bine la o temperatura cuprinsa intre 27 si 30 grade celsius si o umiditate de 70-80%. Gradientul de temperatura este important si necesar pentru tarantula pentru a-si regula temperatura cand va avea nevoie.
Cele mai citite articole
Gradientul se poate realiza usor, ca si in cazul reptilelor, se poate pune o sursa de caldura intr-o parte a terariului si animalul se va muta de la temperatura rece la calda dupa cum va simti nevoia. Intotdeauna verificati ca temperatura sa fie in jurul valorii de 28-29 grade, altfel tarantula se poate imbolnavi.
nu este recomandata manipularea deoarece este o fire agresiva.
Reproducere Acanthroscurria Brocklehursti
Datorita firii sale mai agresive reproducerea se realizeaza mai dificil decat la alte specii. Cand, totusi, aceasta are loc femela depune in jur de 1000 de oua.
Poze Acanthroscurria Brocklehursti
Bibliografie: