1300x300

Connemara

Ponei Connemara
  • Origine: Irlanda
  • Inaltime: 127 – 147cm
  • Greutate: 400kg
  • Culori: Sur, negru, maro, albastru, s.a.
  • Folosit la: Echitatie si calarie

Origine

Caii Connemara sunt parte componenta a grupului de cai cunoscuti ca fiind ponei de munte sau dealuri. Isi au origina in Connemara, tinutul Galway in vestul Irlandei.

Sange Arab si spaniol a fost introdus pentru a improspata sangele. In schimb aceasta rasa de cal a fost folosit pentru a influenta si inbunatatii rasa de cai Irish hunter.

Legendele sustin ca acest ponei descinde din caii de rasa spaniola. Caii spanioli au fost salvati din Armada spaniola atunci cand vasele militare venite cu ganduri de cucerire au fost distruse de de furtunile de pe coastele stancoase ale Irlandei in 1568.

In realitate, stramosii au trait in Irlanda timp de mii de ani, cu toate ca unii din caii spanioli salvati s-au imperecheat cu cei locali.

1000x250

Este cunoscut faptul ca in secolul al XVIII-lea s-a introdus o infuzie de sange Pursange si Arab in aceasta rasa.

Pana in 1920 rasa era amenintata de imprecherile la intamplare astfel s-au pus bazele Asociatiei Crescatorilor de Ponei Connemara pentru a conserva aceasta rasa amenintata. Un atuu al acestei rase este mediul inconjurator in care traiesc.

Cele mai citite articole

Obisnuiti sa traiasca intr-o vreme dura si sa se hraneasca de pe pasuni sarace selectia naturala era dura: numai specimenele rezistente si bine cladite rezistand.

Aspect Connemara

Corpul poneilor este compact si adanc, dar nu adnacit. Picioarele lui sunt scurte, curate si cu oase solide.

Capul este chipes, gatul destul de lin si are o coama si coada abundente in par. Inaltimea sa este cuprinsa intre 132 si 150cm si in pofida inaltimii sale mici este recunoscut ca un vanator si saritor excelent concurand cu mult succes in probe de rezistenta, sarituri, calarit si dresaj.

Caii Connemara au avut initial un colorit aparte care astazi nu pream ai este intalnit. In prezent cea mai frecventa culoare este gri, dar mai poate fi intalnit si negru, bej si maro.

Comportament Connemara

Poneiul connemara este cel mai bine cunoscut astazi ca ponei de sport.

Calarit de copii si adulti este considerata o rasa de ponei foarte versatila, competitiva in concursurile de sarituri, dar si cu o buna rezistenta.

Concursurile cu ponei connemara au loc la nivel mondial, cu toate acestea cel mai cunoscut spectacol este spectacolul „Clifden Connemara Pony Show” care are loc in fiecare an in luna august.

Poze Connemara

Cele mai citite articole