1000x250 ro

Yonaguni

Ponei Yonaguni
  • Origine: Japonia
  • Inaltime: 115cm
  • Greutate:
  • Culori: castanie
  • Folosit la: Companie

Origine

Calul din rasa Yonaguni este un ponei mic de statura provenind din insulele din sud-vestul Japoniei. In 1996 erau aproximativ 75 de exemplare de ponei in fermele din estul si nordul Insulei Yonaguni, pozitionata in vestul Insulelor Yaeyama.

Se cunosc putine despre originea poneilor. Caii din Japonia pot fi impartiti, in general, in doua grupe: cai de gabarit, din Hokkaido, si cei mai mici, in special din Yonaguni.

Multi oameni acesti cai mici, ponei, au fost adusi din insulele de mai la sud, in perioada Jyomon, aproximativ acum doua mii de ani.

Profesorul Ken Nozawa de la Universitatea din Kyoto pretindea, in 1983, ca genele caracteristice ale rasei indicau o legatura de rudenie cu rasa Cheju din Coreaa.

1000x250 ro

Aspect Yonaguni

Poneii din rasa sunt adesea de culoare castanie.

Cele mai citite articole

Capul este mai mare cu ochi bine pozitionati si urechi relativ mici; gatul este scurt si gros; umerii tind sa fie drepti; spatele este lung;.

Crupa este adesea dreapta cu o coada prinsa sus; picioarele sunt bine prinse si pozitionate; copitele sunt groase di tari.

Acesti ponei sunt foarte fini, dar sunt foarte puternici si rezistenti.

Comportament Yonaguni

In vremurile vechi, fiecare proprietar de casa avea cel putin un cal sau mai multi pentru transport si pentru muncile agricole.

In 1939, cand rasele locale au inceput sa fie imbunatatite pentru a produce cai pentru razboi mai mari, poneii au fost exclusi din acest plan, datorita izolarii insulei, astfel reusindu-se conservarea acestei rase de ponei pentru generatiile viitoare.

Pe parcurs ce tehnologia a luat avans, caii au devenit din ce in ce mai putin importanti iar populatia tuturor cailor din Japonia a fost redusa in mod dramatic.

Odata, de o importanta vitala pentru viata locuitorilor insulei, acesti ponei mai pot fi vazuti in cateva ferme din aceasta zona, si a devenit un animal protejat prin lege si un motiv de mandrie locala.

Poze Yonaguni

Cele mai citite articole