1300x300

Malaysian Trumpet (Melanoides Tuberculata)

Melanoides Tuberculata

Red-rimmed melania (Melanoides Tuberculata) este numele comun al acestui melc de apa dulce care face parte din familia Thiaridae. Numele i se trage de la petele rosii de pe cochilie.

Numele speciei uneori este scris Melanoides tuberculatus, ceea ce este incorect, datorita lui Olivier in 1804.

Specia este nativa din nordul Africii si sudul Asiei, dar a fost introdusa accidental in multe alte zone tropicale si subtropicale.

In traducere inseamna trompeta malaeziana.

Hrana Melanoides Tuberculata

1000x250

Se hraneste cu alge si resturi de mancare, ceea ce-l face un excelent sanitar al acvariului. Poate fi hranit suplimentar cu legume sau cu hrana pentru crustacee (suplimenteaza aportul de minerale necesare pentru dezvoltarea cochiliei) insa de cele mai multe ori resurile meselor pestilor sunt suficiente pentru ei.

Caracteristici Melanoides Tuberculata

Cele mai citite articole

Melanoides tuberculata este un melc de acvariu foarte usor de intretinut si inmultit, dar care este considerat benefic pentru un acvariu, datorita faptului ca va consuma resturile de alimente si alge si, prin deplasarea sa continua prin substrat, va asigura aerarea acestuia. In timpul zilei, are tendinta de a se ascunde in substrat, de unde ii vine si denumirea, fiind mai activ in timpul noptii.

Niciodata nu ne putem da seama de adevarata populatie care exista la noi in acvariu decat daca stingem lumina si o aprindem dupa 2-3 ore de intuneric. In scurt timp, populatia creste foarte mult si da impresia ca substratul se misca datorita miscarilor lor. Acesta este un avantaj pentru plante pentru ca le aereaza radacinile. Singurul lor dezavantaj este ca patrund peste tot, chiar si in filtru. cateodata se vad zeci de astfel de melci la suprafata apei, ceea ce este un semn de proasta calitate a apei.

Reproducere Melanoides Tuberculata

Dimorfism sexual: Spre deosebire de multe alte rude de-ale sale, nu este un melc hermafrodit; masculii sunt putin mai mari decat femelele.

Este un melc care da nastere puilor vii, gata formati.

Poze Melanoides Tuberculata

Melanoides Tuberculata

Bibliografie:

Cele mai citite articole