Melcul maslina (Neritina Reclivata)

Neritina Reclivata

Melcul maslina (Neritina Reclivata)

Melcul maslina (Neritina Reclivata) este o specie de melc de apa dulce care face parte din familia Neritidae.

Poate fi intalnit in literatura de specialitate sub denumirea: Olive Nerite Snail.

Hrana Neritina Reclivata

In timp ce se deplaseaza razuie algele depuse pe suprafete si pe frunzele plantelor, insa nu au fost raportate cazuri in care sa atenteze la plantele sanatoase. Se hraneste exclusiv vegetal, iar daca algele lipsesc puteti sa o hraniti cu legume fierte precum castravtete, dovlecel, salata sau spanac sau tablete cu alge.

Caracteristici Neritina Reclivata

Se pot tine in acvarii plantate in care sa existe si alge. Daca sunt tinuti in acvarii saracacioase acestia pot muri de foame. Se recomanda ca acvariul sa aiba capac deoarece acestia pot iesi cu usurinta din apa si pot parasi acvariul.

Neritina este un melc pasnic care nu e agresiv fata de alti melci, dar pestii mari, pradatori, o pot rani. Este foarte sensibila la calitatea apei, asa ca nu va ganditi sa o introduceti intr-un acvariu instabil, sau cu parametrii improprii necesitatilor ei. Prefera o apa cu un pH neutru si duritate de 7,8 dH. Daca sarurile minerale lipsesc din apa carapacea neritinei va creste cu carente sub forma unor gauri mici.

Cele mai citite articole

Reproducere Neritina Reclivata

Dimorfism sexual: Necunoscut.

Depun oua si in apa dulce insa nu vor puii supravietui decat in apa salmastra. Daca se indeplinesc conditiile de salinitate, puii vor creste si se vor dezvolta la fel ca orice alt pui de melc.

Traieste intre 3 si 5 ani.

Poze Neritina Reclivata

Neritina Reclivata

Bibliografie:

Cele mai citite articole