Ruby Nerite (Neritina Natalensis Sp)

Neritina Natalensis Sp

Ruby Nerite (Neritina Natalensis Sp) este originar din Africa. Este un melc care are nevoie de spatiu, de apa puternic oxigenata si de un acvariu cu o gama variata de alge. Prezenta cuprului in apa va afecta sever acest melc, in cantitati mari poate duce la moartea lui.

Poate fi intalnit in literatura straina sub urmatoarele denumiri: Ruby Nerite Snail, Red Spotted Snail sau Tracked Nerite Snail.

Hrana Neritina Natalensis Sp

In timp ce se deplaseaza razuie algele depuse pe suprafete si pe frunzele plantelor, insa nu au fost raportate cazuri in care sa atenteze la plantele sanatoase. Se hraneste exclusiv vegetal, iar daca algele lipsesc puteti sa o hraniti cu legume fierte precum castravtete, dovlecel, salata sau spanac sau tablete cu alge.

Caracteristici Neritina Natalensis Sp

Se pot tine in acvarii plantate in care sa existe si alge. Daca sunt tinuti in acvarii saracacioase acestia pot muri de foame. Se recomanda ca acvariul sa aiba capac deoarece acestia pot iesi cu usurinta din apa si pot parasi acvariul.

Cele mai citite articole

Neritina este un melc pasnic care nu e agresiv fata de alti melci, dar pestii mari, pradatori, o pot rani. Este foarte sensibila la calitatea apei, asa ca nu va ganditi sa o introduceti intr-un acvariu instabil, sau cu parametrii improprii necesitatilor ei. Prefera o apa cu un pH neutru si duritate de 7,8 dH. Daca sarurile minerale lipsesc din apa carapacea neritinei va creste cu carente sub forma unor gauri mici.

Reproducere Neritina Natalensis Sp

Dimorfism sexual: Dimorfismul sexual este prezent dar sexele sunt imposibil de stabilit din punctul de vedere al aspectului, ideal este sa se achizitioneze mai multe exemplare pentru a putea fi atat masculi, cat si femele.

Depun oua si in apa dulce insa nu vor puii supravietui decat in apa salmastra. Daca se indeplinesc conditiile de salinitate, puii vor creste si se vor dezvolta la fel ca orice alt pui de melc.

Poze Neritina Natalensis Sp

Neritina Natalensis Sp

Bibliografie:

Cele mai citite articole