Melcul tigru (Nerita Natalensis)

Nerita Natalensis

Melcul tigru (Nerita Natalensis) este originar din Africa. Este un melc de apa dulce care are mici pretentii cand vine vorba de inmultire.

Poate fi intalnit in literatura straina sub urmatoarele denumiri: Zebra Nerite Snail, Tiger Nerite Snail sau Batik Nerite Snail.

Hrana

In timp ce se deplaseaza razuie algele depuse pe suprafete si pe frunzele plantelor, insa nu au fost raportate cazuri in care sa atenteze la plantele sanatoase. Se hraneste exclusiv vegetal, iar daca algele lipsesc puteti sa o hraniti cu legume fierte precum castravtete, dovlecel, salata sau spanac sau tablete cu alge.

Caracteristici

Se pot tine in acvarii plantate in care sa existe si alge. Daca sunt tinuti in acvarii saracacioase acestia pot muri de foame. Se recomanda ca acvariul sa aiba capac deoarece acestia pot iesi cu usurinta din apa si pot parasi acvariul.

Cele mai citite articole

Neritina este un melc pasnic care nu e agresiv fata de alti melci, dar pestii mari, pradatori, o pot rani. Este foarte sensibila la calitatea apei, asa ca nu va gânditi sa o introduceti intr-un acvariu instabil, sau cu parametrii improprii necesitatilor ei. Prefera o apa cu un pH neutru si duritate de 7,8 dH. Daca sarurile minerale lipsesc din apa carapacea neritinei va creste cu carente sub forma unor gauri mici.

Reproducere

Dimorfism sexual: Dimorfismul sexual este prezent dar sexele sunt imposibil de stabilit din punctul de vedere al aspectului.

Femela va depune icre dar puii nu vor supravietui deoarece au nevoie de apa salmastra pentru a supravietui in primele stadii de viata. Icrele sunt lipite foarte bine de suprafete si pot fi greu de inlaturat, acest aspect constituind una din putinele probleme raportate in legatura cu acest melc.

Poze

Nerita Natalensis

Bibliografie:

Cele mai citite articole