Melcul bladder (Physa Acuta)

Physa Acuta

Melcul bladder (Physa Acuta) este un melc de apa dulce care face parte din familia Physidae. Acesta este prezent in toate apele dulci ale lumii. Cea mai comuna zona este Europa si America de Nord. Poate fi intalnit adesea in Croatia, Germania, Olanda, Belarus, zona Meditareneana si Africa. In America este gasi in principal in Maryland, New Jersey, and Virginia.

Poate fi intalnit in literatura straina sub urmatoarele denumiri: Physa acuta, European physa, Tadpole Snail, Bladder Snail sau Acute Bladder Snail.

Hrana Physa Acuta

Se vor hrani cu plante moarte, detritus, resturi de hrana de pesti, pesti morti. Un acvariu ciclat si populat cu plante si pesti va oferi acestora suficienta hrana pentru o populatie numeroasa fara nici un efort suplimentar din partea posesorului.

Caracteristici Physa Acuta

Sunt foarte usor de ingrijit, motiv pentru care de multe ori populatia creste exploziv si este considerata daunatoare, in mare parte din cauza estetice. Nu are nevoie de conditii speciale.

Cele mai citite articole

Sunt melci pasnici si adesea considerati daunatori insa pot fi combatuti usor cu melci asasini sau cu pesti care vor manca melci precum Botia.

Reproducere Physa Acuta

Dimorfism sexual: Melcii sunt hermafroditi, adica au atat organe reproducatoare masculine cat si feminine dar pentru reproducere este nevoie ca ovulele sa fie fecundate de un alt individ.

Se inmultesc prin oua pe care le depun in apa, pe pietre sau pe geamul acvariului si sunt acoperite de o materie gelatinoasa protectoare. Este un melc activ si rapid ce prefera apa curata si bine oxigenata. Poate supravietui si in iazuri in aer liber.

Poze Physa Acuta

Physa Acuta

Bibliografie:

Cele mai citite articole