1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Melcul tepos (Melanoides Granifera)

Melanoides Granifera

Melcul tepos (Melanoides Granifera) este un melc pasnic. Nu trebuie tinut cu pesti agresiv care i-ar putea face rau. Cel mai activ este seara sau noaptea.

Hrana Melanoides Granifera

Vor cauta continuu hrana prin si pe substrat si pot fi hraniti cu legume fierte precum dovlecel, spanac, castravete sau salata, insa de cele mai multe ori resturile meselor pestilor sunt suficiente. Pentru ca melcii sa isi dezvolte cochilia armonios, acestia pot fi hraniti cu hrana pentru crustacee sau se poate oferi un surplus de calciu sub forma de tablete.

Caracteristici Melanoides Granifera

Necesita un acvariu cu apa curata si cu substrat fin, deoarece mult timp il vor petrece ingropati. Nu vor manca plantele si nu le vor dezradacina. Obiceiul lor de a sta ingropati face aproape imposibila estimarea populatiei din acvariu insa daca acestia ies din substrat si urca pe geam sau alte obiecte din acvariu este un semn ca substratul trebuie curatat deoarece poate avea concentratii mari de nitrati sau alte substante toxice sau ca insasi apa are o problema de calitate, deci sunt buni indicatori de apa.

Nu vor deranja nici pestii, nici alti melci si nici crevetii insa trebuie sa avem grija ca pestii sa nu ii mancance, deci se vor evita speciile de Botia sau Cichlidae mari, sau melci asasini.

Cele mai citite articole

Reproducere Melanoides Granifera

Dimorfism sexual: Acesti melci sunt hermafroditi, adica poseda atat organe reproductive masculine cat si feminine.

Nu depun oua ci dau nastere direct la pui vii. Daca conditiile de viata sunt satisfacatoare se vor inmulti intr-o maniera similara melcilor Melanoides tuberculata.

Poze Melanoides Granifera

Melanoides Granifera

Bibliografie:

Cele mai citite articole

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner