1300x300

Java

ponei Java

<<<< Inapoi la ponei

  • Origine: Indonezia
  • Inaltime: 115 – 125cm
  • Greutate: 350 – 400kg
  • Culori: Toate culorile
  • Folosit la: Agricultura si transport usor

Origine

Rasa de ponei Java este originara din arhipeleagul Indonezian, mai exact, din insula Java, unde acesti cai exista in numar mare.

Danezii au ajuns pe insula Java, in localitatea Bantam, la inceputul secolului XVII, pentru a se stabili in cartierele generale din Compania Daneza a Indiilor de Est.

In acest timp, comertul a fost foarte activ, exemplare din rasele Araba si Barb fiind importati in insula Java. Ambele rase au au influentat septelul local de cai Java, chiar daca nu intr-o masura semnificativa.

1000x250

Poneiul mostenit puterea si rezistenta la caldura de la caii Arabi si darzenia extraordinara a cailor Barb.

Aspect Java

Cele mai citite articole

Poneii Java au un corp relativ usor cu un gat scurt. Inaltimea medie este de aproximativ 120cm. Se gasesc intr-o mare varietate de culori. Rasa robusta este remarcata pentru capacitatea de lucru si rezistenta.

Nativa din insulele indoneziene este bine adaptata climatului tropical. Java este o rasa care se face remarcabila si prin urechile lungi si ochii expresivi.

Umerii sunt puternici si bine pronuntat, pe cand pieptul lat. Picioarele sunt slab formate dar surprinzator de puternice.

Comportament Java

Caii Java sunt mult mai puternici decat orice alta rase de cai de insulal cu exceptia raselor Batak si Sandalwood.

Conformatia cailor nu este una foarte buna si are multe deficiente. Acesti ponei, in orice caz, sunt foarte pasionali si neobositi.

Pot fi calariti, dar sunt folositi, in principal in agricultura, la transportul persoanelor si al bunurilor.

Poze Java

Cele mai citite articole