1300x300

Dales

ponei Dales

<<<< Inapoi la ponei

  • Origine: Marea Britanie
  • Inaltime: 142 – 147cm
  • Greutate: 400 – 450kg
  • Culori: Negru, maro, gry, alb
  • Folosit la: sarituri, cross, calarit

Origine

Poneii Dales au fost prezenti si folositi in acele zone de pe vremea romanilor. Sapaturi au scos la lumina dovezi ca erau folositi de un trib numit „Pennies Gabratovici” (razboinicii calare).

Apoi au fost folositi de catre locuitori in minerit. Fiecare ponei avea un „bagaj” de 250kg de minerit de plumb.

Poneiul Dales este nativ in regatul unit Marii Britanii, in special in zonele cu mlastina si de munte. Acestia sunt cunoscuti astazi pentru puterea lor , rezistenta, curaj, inteligenta si mai ales buna dispozitie.

1000x250

Istoria lor este strans legata de istoria mineritului de plumb al domeniului Dales din Anglia. Initial a fost un ponei de lucru descendent din mai multe rase.

Astazi este folosit pentru diverse activitati, dar numarul lor s-a redus atat de mult incat este pe cale de disparitie.

Pot fi intalniti in literatura engleza si de specialitate sub denumirea: The Dales Pony (Equus ferus caballus).

Aspect Dales

Cele mai citite articole

Rasa are o inaltime de 142 pana la 147cm. Capul este drept, botul fin si urechile drepte. Corpul este destul de scurt, dar ca si gatul musculos.

Picioarele au oase tari si dense, puternice cu tendoane clar definite. Majoritatea sunt de culoare neagra dar sunt acceptate si culori ca negru, gri, alb, s.a.

Singurele marcaje permise sunt o stea pe frunte sau o pata de marime apropiata (asemanatoare sau parte din stea).

Pe picioarele din spate mai pot fi urme de culoare alba, restul exemplarelor cu marcaje albe sunt inregistrate in alt registru.

Comportament Dales

Au o energie combinata cu o putere foarte mare in ciuda marimii lor. Acestia pot cara pe distante lungi greutati sau obiecte mari fara prea mari probleme.

Acest lucru i-a facut ideali pentru rezistenta la calarie; pot cara incepatori, adulti sau copii pe orice fel de teren si pe distante lungi fara nici un fel de problema.

Acesti ponei au personalitatea lor, fiind foarte vioi, multi dintre ei jucandu-se si chiar muncind din greu la varsta de douazeci de ani. Nu este ceva neobisnuit ca la varsta de douazeci de ani iepele sa mai faca inca manji.

Ei au o inima mare si vor face tot ceea ce li se cere. In Marea Britanie ei sunt preferati pentru calarit nu numai din cauza puterii lor ci si din cauza temperamentului lor extraordinar de bland si minunat.

Poze Dales

Cele mai citite articole