Melcul Spixi (AsoleneSpixi)

Asolene Spixi

Melcul Spixi (AsoleneSpixi) vietuieste intr-o varietate de habitate care includ, desigur, apa: rauri, canale, lacuri, balti sau santuri. Poate fi intalnit in mediul natural in Sud-estul braziliei. Aceasta regiune are un climat subtropic

Poate fi intalnit sub una din denumirile: Spixi Apple Snail sau Zebra apple snail.

Hrana Asolene Spixi

Acesti melci vor manca aproape orice gasesc, plante moarte si in descompunere, pesti morti, icre dar vor manca si resturile meselor pestilor.Pot fi hraniti si cu legume crude sau fierte, castraveti, dovlecei, salata sau spanac.

Caracteristici Asolene Spixi

Sunt foarte usor de ingrijit. Acvariul trebuie sa fie plantat iar calitatea apei sa se incadreze in valorile parametrilor din dreapta. Sunt sensibili la concentratiile mici de calciu, simptomele fiind dizolvarea cochiliei. Acesti melci sunt sensibili si nu vor tolera sanilitati crescute. Vor cauta in permanenta hrana razuind diferite suprafete ale acvariului.

Cele mai citite articole

Sunt pasnici si nu se vor tine impreuna cu pesti ce i-ar putea manca, precum pesti balon sau Botia sau impreuna cu pesti agresivi precum Cichlidae sau Betta.

Reproducere Asolene Spixi

Dimorfism sexual: Dimorfismul sexual este prezent dar sexele sunt imposibil de stabilit din punctul de vedere al aspectului, ideal este sa se achizitioneze mai multe exemplare pentru a putea fi atat masculi, cat si femele.

Vor depune ouala pe plante, sub suprafata apei si sunt acoperite de o materie gelatinoasa. Ouale au intre 2-3 mm cand sunt depuse dar pe masura ce melcii se dezvolta, acestea cresc, pana la 4 mm si puii se pot vedea in interiorul acestora.

Poze Asolene Spixi

Asolene Spixi

Bibliografie:

Cele mai citite articole