Melcul Pogoda (Brotia Pagodula)

Brotia Pagodula

Horned Armour Snail (Brotia Pagodula), care poate fi tradus melcul cu armura cu coarne, este un melc acvatic care face parte din familia Pachychilidae. Este originar din Tailanda.

Ii prieste in acvariile bogate in oxigen cu miscari de apa. Prefera substraturile cu nisip si pietre pe care sa se poata urca. Este important sa aveti in vedere decorul acvariului daca va doriti un locatar ca acest melc. Acvariul nu trebuie sa contina plante sau plase in care ar putea ramane intelenit cu „coarnele”.

Poate fi intalnit sub denumirea: Horned Armour Snail, Pagoda Snail sau Porcupine Snail.

Hrana Brotia Pagodula

Poate fi hranit cu granule si fulgi pe baza de plante cu conditia ca acestea sa se scufunde, cu legume fierte sau crude.

Caracteristici Brotia Pagodula

Are nevoie de un acvariu bine plantat ┼či cu substrat destul de gros. Acvariul trebuie sa aiba un curent moderat de apa, filtrare si oxigenare foarte eficiente. Necesita un substrat nisipos si mai multe pietre de pe care va aduna aufwuchs.

In ciuda frumusetii lor se stie ca acesti melci traiesc in acvariu doar sase luni. Sunt foarte cautati de acvaristii din intreaga lume iar in Romania sunt foarte rari. Daca nu este hranit corespunzator acest melc va manca plantele din acvariu. Nu este un melc agresiv si nu va ataca pestii sau crevetii.

Reproducere Brotia Pagodula

Dimorfism sexual: Sunt meci care nu sunt hermafroditi, avand atat masculi cat si femele. Dimorfismul sexual nu este foarte evident iar pentru a fi siguri ca in acvariul nostru sunt ambele sexe se recomanda achizitionarea mai multor exemplare.

Acesti melci nu depun oua ci dau nastere direct la pui vii.

Poze Brotia Pagodula

Brotia Pagodula

Bibliografie:

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii