Red Ramshorn (Gyraulus Sp)

Gyraulus Sp

Red Ramshorn (Gyraulus Sp) este un melc ce poate fi vazut in acvariile cu apa dulce. Un avantaj al celor care il cresc este ca acesta consuma lesuri si plante moarte. Face parte din familia Planorbidae.

In literatura internationala poate fi intalnit cu denumirea: Red Ramshorn Snail.

Hrana Gyraulus Sp

Se va hrani cu frunze moarte, cu detritus si resturi de hrana. In permanenta acesta va razui suprafetele in cautare de aufwuchs. Poate fi hranit si cu legume prefierte insa acesta nu le va manca imediat ci va astepta sa inceapa sa se descompuna. Poate manca si pesti morti. Mananca si alge insa nu este folosit pentru combaterea acestora din cauza randamentului scazut.

Caracteristici Gyraulus Sp

Se vor dezvolta in orice acvariu plantat. Acvariul poate fi decorat in functie de necesitatile altor specii deoarece pentru acest melc nu este importantnici substratul, nici speciile de plante sau pesti din acvariu. El va trai si prospera in aproape orice acvariu.

Cele mai citite articole

Adesea acest melc este considerat daunator insa poate fi controlat usor cu pesti precum Botia sau cu melci asasini. Poate fi tinut si in iazuri deoarece multe specii ale acestui gen sunt specii autohtone si pot supravietui chiar si iarna.

Reproducere Gyraulus Sp

Dimorfism sexual: Melcii sunt hermafroditi, adica au atat organe reproducatoare masculine cat si feminine dar pentru reproducere este nevoie ca ovulele sa fie fecundate de un alt individ.

Nu necesita nici un fel de efort suplimentar, acestia vor depune des oua pe plante, geam, pietre, pe aproape orice suprafata din acvariu. Acestea sunt acoperite de un mucus care are rolul de a le proteja. Dupa 10-12 zile in functie de temperatura din acestea vor iesi cca 20 pui. Se inmultesc excesiv si pot deveni o pacoste in acvariu, insa doar din motive estetice. Atinge maturitatea sexuala la varsta de 4 saptamani daca este bine hranit.

Poze Gyraulus Sp

Gyraulus Sp

Bibliografie:

Cele mai citite articole