Nume de pinguini

pingu3primA

Pinguinii sunt creaturi uimitoare ale naturii, dupa cum bine stiti. De obicei, oamenii asociază pinguinii cu clima rece si gradini zoologice, ceea ce face foarte surprinzator faptul ca aceste pasari nu traiesc intotdeauna in tinuturile inzapezite ale Antarcticii. De fapt, Africa este, de asemenea, un loc in care puteti vedea pinguini.

Pinguinul este o creatură iubita de copiii si adultii din intreaga lume. In plus, exista desene animate, filme, ori carti care utilizeaza pe scara larga aceasta imagine populara si fascinanta a pinguinului, numele fictive ale pinguinilor din toate cele mentionate fiind de asemenea un motiv de atractie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Nume de pinguini – Pinguinii din „Madagascar”

Cine nu cunoaște „Pinguinii din Madagascar”? Aceasta serie animata este familiara pentru fiecare copil si adult. Personajele-pinguini, amuzante si pline de resurse, castiga complet inima publicului. Care sunt numele pinguinilor din „Madagascar” intereseaza pe multa lume, chiar daca multi cunosc acest desen animat faimos. In sine, desenul animat „Pinguinii din Madagascar” este foarte interesant, protagonistii fiind 4 pinguini cu  abilitati speciale.

Capitanul (dublat de Tom McGrath)

Capitanul are curajul unui erou de acțiune si poseda laudarosenia corespunzatoare. Este un lider innascut, concentrat numai pe obtinerea de rezultate. Capitanul abordeaza fiecare situatie cu intensitate, ceea ce poate explica imaginatia lui excesiv de activa. Pentru Capitan, orice coincidenta inofensiva pare a fi o conspiratie nefasta. E bine ca are incredere 100% ca numai echipa sa este capabila sa afle adevarul!

Kowalski (dublat de Jeff Bennett)

Atunci cand Capitanul are nevoie de o analiza sau de o inventie imediata, Kowalski este prezent cu creionul si carnetelul sau, precum si cu metoda sa stiintifica aproximativa. Atitudinea autoritara a lui Kowalski ascunde faptul ca de obicei nu are nicio idee despre ceea ce se intampla. Desi Kowalski este o capacitate stiintifica auto-proclamata, nu citeste in engleza mai bine deaât restul pinguinilor. Kowalski inventeaza mereu masinării care pun in pericol siguranta pinguinilor, a gradinii zoologice si chiar a intregului univers.

Rico (dublat de John DiMaggio)

Rico reprezinta artileria finala si si-a internalizat (la propriu) rolul de expert in demolari. Are un intreg departament de munitii la dispozitie si abilitatea remarcabila de a „face rost” la cerere de bomba potrivita sau de oricate alte articole folositoare.

Soldatul (dublat de James Patrick Stuart)

Soldatul este un pic confuz cu privire la cine este și la rolul sau in grup. Deoarece nu este atat de sigur pe el, Soldatul este foarte deschis pentru orice experienta. Gradina zoologica poate fi un loc dur, iar Soldatul este un pic prea evident naiv pentru propriul său bine.

Nume de pinguini – Pinguinii domnului Popper (Mr. Popper’s Penguins) 

Adaptarea cinematografică a romanului pentru copii Mr. Popper’s Penguins este iar celebra, mai ales ca a beneficiat de evolutia remarcabila a actorului Jim Carrey. Scrisa in 1938 de Richard si Florence Atwater, cartea spune povestea unui pictor care viseaza sa exploreze Antarctica si care devine fara voia lui proprietarul unor pinguini. Dupa ce-i dreseaza pentru varii numere “acrobatice” si coregrafice, pictorul porneste intr-un turneu, nestiind ca pinguinii nu sunt atat de cuminti pe cat pareau la inceput.

Cele mai citite articole

Capitanul Cook si Greta – Sunt numele pinguinilor „principali” din carte (pastrate si in film). Capitanul Cook si Greta sunt fericiti impreuna si traiesc impreuna. In cele din urma ei au impreuna pui, facand 12 pinguini in total.

Filmul se inspira din carte, subiectul fiind abordat altfel. Tom Popper (interpretat de Jim Carrey) este un dezvoltator imobiliar cam uracios din New York, care darama cladirile mult iubite de catre new yorkezi pentru a construi in locul lor zgarie-nori. Parasit de nevasta, singur si obsedat de ideea de a avansa cat mai mult si repede in cariera, Popper a uitat ce inseamna iubirea, bunatatea, fiind interesat numai de bani. Viata sa se va schimba radical cand, fara voia sa, mosteneste de la tatal sau sase pinguini. Numele lor sunt asemanatoare cu acele ale piticilor din Alba ca Zapada, dar marea diferenta e ca acestia stiu sa danseze step, depun oua si, realmente, fac mult prea multa galagie si mizerie.

Popper va incepe o calatorie alaturi de pinguini, din care va invata cateva lectii pretioase despre viata si despre el insusi.

Nume de pinguini – Nume din carti pentru copii

Pinguinii sunt niste fiinte atat de simpatice incat nu se putea sa nu câstige rolul principal in multe carti pentru copii. Tocmai pentru ca sunt atat de draguti majoritatea cartilor cu pinguini sunt foarte atractive.

Cartea cu Apolodor reprezinta cautarea de sine a unui pinguin tenor pe nume…Apolodor. Desi poate sa para doar o carte pentru copii, povestea pinguinului Apolodor este de pe taram romanesc si e semnata Gellu Naum – scriitor de avangarda. Apolodor al lui Gellu Naum se trezeste intr-o zi coplesit de dorul fratilor sai din Labrador, asa ca porneste in cautarea lor. Ideea cautarii familiei, a centrului, a locului initial este cea care-l motiveaza sa plece la drum.

Puf, pinguinul ratacit este tot o carte despre pinguini aparuta in Romania, fiind semnata Roxana Truta. Este potrivita copiilor de varsta scolara, peste 7-8 ani si surprinde prin ritmul sau alert, tonul actual dar si prin ilustratiile foarte frumoase. Este o poveste despre prietenie si speranta, scrisa cu mult umor.

Pinguinul Fulg de Nea de Tony Mitton si Alison Brown este o alta carte frumoasa de povesti depre un micut pinguin curios si curajos, dedicata copiilor de la 3 ani in sus.

Pele, micul pinguin de Marlis Scharff-Kniemeyer, este si ea o carte frumos ilustrata, care povesteste despre viata pinguinilor in tinuturile zapezilor vesnice.

 

 

 

 

 

Cele mai citite articole