Nicusor

Eu întotdeauna râdeam de colegii și prietenii mei care le făceau scene de gelozie partenerilor lor. Consideram că e un lucru stupid și nefondat – până ieri.

M-a pus naiba să vin acasă mai devreme de la serviciu. Am vrut să-mi surprind frumos soția, i-am cumpărat și un buchet de flori. Am deschis cu cheia. Sorina nu m-a auzit, pentru că făcea duș. Eu am hotărât să încing un pic surpriza și am început să mă descalț, ca să mă furișez.

– Nicușor, ai terminat de mâncat? – s-a auzit din baie, iar eu m-am pus serios pe gânduri, fiindcă numele meu e Ovidiu, iar eu încă nu am început să mănânc. E un pic incomod, nu știu cum, să mănânci în coridor din picioare, cu un pantof încălțat.

– Așteaptă, o să ies din baie și o să-ți mai dau să mănânci, – s-a auzit iar din camera de baie.

Sângele mi s-a urcat la cap, am început să simt că îmi crapă ceva și m-am gândit, că gata, mă înșeală.

– Îl omor pe el și o omor și pe ea! – a fost unul dintre gândurile mele criminale, care mi-a trecut prin minte, analizând ce se întâmplă.

Iar gândul „Eu doar am iubit-o” a fost ultima picătură și mi-am făcut vânt spre bucătărie.

– Ovidiu, Ovidiu, ce-i cu tine? Scuză-mă, nu e vina mea! – a strigat Sorina, în timp ce m-a lovit cu ușa de la baie, când ieșea. Avea niște ochi cât pumnul, arată precum aș fi prins-o cu mâța în sac.

– Nu e vina ta? Tu mi-ai făcut una ca asta și îmi spui că nu e vina ta?

– Tu ești de vină ca ai venit așa devreme. De unde să știu că ești aici deja? Singur te-ai lovit de ușă, când eu am deschis-o, unde ți-ai făcut așa vânt?

– Cine e el? – am întrebat eu înfuriat la culme, încercând să mă ridic – cine e ratatul? Vă omor pe ambii!!!

– Cine e el? La cine te referi? – mă întreabă nedumerită Sorina.

– Cine e la bucătărie?! – am mai încercat eu să mă ridic, dar lovitura a fost foarte puternică, după cum se vede, atât cea fizică, cât și cea emoțională.

– Cine e Nicușor? – am întrebat eu încă odată.

– Păi iată-l, îmi arată ea spre ușa de la bucătărie, unde stătea un pisic cuprins de frică și foame, – mi l-a dăruit Elena.

Mda, iată așa mi-am prins eu soția cu mâța în sac, scuze … în bucătărie.

 

 

Citeste si cele mai scumpe 5 pisici din lume

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii

  1. Azziton

    Super amuzanta povestea :))