1300x300

Tratament febra caine la domiciliu

tratament caine febra

Cum sa reduci febra cainelui cu remedii la domiciliu. Mai exact cum sa scazi febra cainelui acasa.

La un caine adult o temperatura normala a corpului este intre 38 si 39.2 grade. Daca temperatura cainelui este peste aceasta medie, cainele tau are temperatura.

Aceasta poate aparea ca urmare a unor boli de natura virala. Poate fi vorba de o raceala datorata frigului sau statului in curent fara sa faca miscare.

Cele mai citite articole

Oricare ar fi motivul febra trebuie redusa in limitele normale pentru a mentine cainele sanatos.
Iata cativa pasi pentru a combate febra cainelui acasa:

  1. Primul lucru care trebuie facut este sa va asigurati ca animalul are febra sau nu. Daca nu cunoasteti un tratament este mai bine sa faceti acest lucru cu remedii naturale. In primul rand trebuie sa aveti grija ca animalul sa fie hidratat. Incurajati-l sa bea cat mai multa apa. Daca refuza pregatitii un sos de bulion cu pui gustos, dar fara oase. Asigura-te ca bolul cu apa este la indemana.
  2. Cand cainele are febra trebuie hranit cu alimente bogate in calorii si substante nutritive. Daca acesta refuza puteti incerca cu conserve de pui sau vita.
  3. Un alt mod de a scadea febra cainelui este sa iei o carpa umeda sau un burete si sa-i stergi pielea in special in zona abdomenului, axilei si la incheieturi. Acest lucru se poate face cu apa calda pentru a nu provoca frigsoane.
  4. In cazul in care cainele frige, deci are febra mare se recomanda dusul cu apa calda-calduta timp de maxim 2 minute. Mare atentie ca patrupedul sa nu ramana ud pentru ca poate raci mai rau. Dupa spalarea cu apa calda trebuie uscat imediat si daca in scurt timp situatia nu se imbunatateste apelati la medicul veterinar.

 

Acest tratament pentru febra la caini trebuie facut cu maxima responsabilitate.

1000x250

tratament caine febra

Cele mai citite articole