Cele mai scumpe 5 pisici din lume

Top 5 pisici Ashera

O fi cainele cel mai bun prieten al omului, dar pisicile nu sunt departe. In unele sondaje apar pe primul loc. Pisicile sunt animale de companie foarte bune datorita tendintei de a fi independente, a marelui avantaj de a curata singure si a nu necesita scoatere afara.

Pisicile au fost domesticite cu mult timp in urma, ele printre primele lor legaturi cu omul au avut loc in Egyptul Antic in care au fost divinizate. Cateva din abilitatile care le-au facut celebre sunt capacitatea rapida de reproducere si vanatoarea.

Vaneaza inca din cele mai vechi timpuri soareci si alte animale mici de pe langa casa omului. Exista mai multe rase de pisici cu diferite personaliati. Stapanii mai timidi pot alege rasa American Curl sau Scottish fold.

Cei tineri energici pot alege rasa de pisici Chausie, iar cei care vor o pisica mare pot opta pentru Maine Coon. Exista cateva rase care sunt rare si frumoase. Pentru acestea exista un pret pe masura. Iata care sunt cele mai scumpe 5 pisici din lume.

1. Ashera – peste 125.000 $

Rasa de pisica Ashera este relativ noua in lume. A luat nastere cu aproximativ 10 ani in urma, dupa 2005 si inca de la inceput a creat valuri privind puritatea. In ziua de astazi este cea mai scumpa pisica din lume. Cei care vor sa achizitioneze un exemplar trebuie sa il comande cu aproape un an inainte.

Pot opta pentru Ashera standard, HG Ashera, White Ashera sau Royal Ashera. Bineinteles ca rasa de pisica Royal Ashera este cea mai scumpa. Se vand anual in jur de 50 de exemplare. In 2013 un exemplar avea valoare de aproape 30.000 $, in 2014 a depasit 50.000$, iar in 2015 este peste 125.000 $.

Top 5 pisici Ashera

Producatorul acestei rase este compania Lifestyle Pets. Este o pisica rezultata din incrucisarea a doua feline domestice exotice. Rasa este apreciata ca: este cea mai scumpa din lume, este cea mai mare din lume, si este cea mai rara din lume.

2. Pisica Bengaleza – 42.000$

Rasa de pisica Bengaleza nu este asa de rara, aceasta numara 60.000 de exemplare in toata lumea. Frumusetea sa a convins o doamna din Anglia sa plateasca in 1998 42.000$ pentru un exemplar. Pisica a fost numita Fur Ball. Top 5 pisici Bengal
Pisica Bengaleza a rezultat din inperecherea pisicii domestice cu pisica-leopard din Asia. Numele stiintific este Prionailurus Bengalensis Bengalensis. Blana este asemanatoare cu leopardului. A crescut in popularitate foarte repede datorita petelor mari negre care fac ca pisica sa fie usor de tinut minte.

3. Savannah – 22.000$

Cele mai citite articole

Rasa de pisica Savannah a luat nastere in urma incrucisarii unei pisici domestice cu pisica salbatica africana Serval in anul 1986. Prima generatie de pui costa peste 20.000$, urmatoarele generatii de pui avand pret mai mic.

Top 5 pisici Savannah
Pisica Savannah este o pisica de talie mare, dat atletica. Cei care au sau care vor sa cumpere o pisica Savannah este bine sa stiti ca au energie si o saritura inalta pana la 2-3 metri in inaltime. In afara de sarituri ii place sa deschida usi, sertare sau manere pentru ca este curioasa.

Este o pisica foarte sociabila si atata timp cat este invatata de mica sa socializeze cu copiii sau alte animale nu va avea nici o problema de comportament.

4. Pisica Sphynx – 3000$

Pisica Sphynx este numica si pisica extraterestru datorita aspectului sau. Este originara din Canada.
Top 5 pisici Sphynx
Este o pisica foarte inteligenta, si iubitoare. Se catara usor in copaci sau pe mobila. Necesita multa atentie, dar cel mai mult este preferata pentru loialitatea de care da dovada.

Sunt doar pisici de interior. Lipsa parului face ca pisica sa aibe temperatura corpului cu 1-2 grade mai mare. Nu prefera suprafetele reci. Sunt campioni la tors, le place sa fie rasfatati si nu refuza o partida buna de joaca.

5. Peterbald – 3000$

Pisica Peterbald este o pisica asemanatoare cu Sphynxul. Este originara din Rusia. Caracteristica principala a pisicii peterbald sunt ochii ei albastri.

Top 5 pisici Peterbald

Este afectuoasa si energica si poate trai alaturi de alte animale. Este loiala si sociala si isi urmeaza stapanul oriunde se duce acesta. Este o pisica cu un corp puternic si elegant. Se agata de diverse obiecte si poate deschide usile cu labele sale.

Citeste si alimentatia pisicii

Bibliografie:

Cele mai citite articole