Echidna

Echidna mai este cunoscuta si ca furnicarul spinos.

Ea face parte din familia Tachyglossidae, genul Tachyglossus si poate fi intalnita numai in Australia si Noua Guinee.

Se crede ca echidnele dateaza de acum 20-50 milioane de ani si s-au adaptat destul de bine la viata pe sol. Stramosii fiind acvatici.

Nu tolereaza temperaturile extreme. Traieste in pesteri mici si stancoase pentru a se proteja de vremea rea.

Prefera zonele de deal cu paduri pentru a se ascunde printe pietre si vegetatie de pradatori.

Hrana echidna

Este un animal carnivor.

Cea mai mare parte din hrana este alcatuita din funici si termite. Se mai hraneste cu diverse insecte, viermi sau larve cu ajutorul limbii lungi si subtire.

Nu are dinti.

Descriere

Are o lungime cuprinsa intre 35 si 50cm si greutatea de 4-7 kg, in functie de specie.

Poate atinge viteza de aprox. 30 km/h.

Echidna se deosebeste de alte animale cu tepii de pe spate care o protejeaza si a ghearelor puternice cu care isi sapa vizuinele.

Reproducere

Echidna se reproduce prin oua.

Au un stil de viata solitar si traiesc in jur de 15-40 de ani.

Uneori folosesc alte scorburi parasite precum cele de iepuri.

Teritoriile sunt relativ mari si se suprapun.

Poze Echidna

Vezi si 16 cele mai inteligente animale