Ce mananca ursul panda

ursul Panda mananca bambus

Ursii panda sunt animale fantastice.

Mai multi vizitatori ne-au intrebat

Ce mananca ursul panda.

Panda, ursul este si cunoscut sub denumirea de ursul de bambus, datorita regimului sau hrana exclusivist, fiind foarte sensibil la schimbarile de habitat.

Panda uriasi mananca aproape exclusiv frunze si muguri de bambus. Pentru a se satura cu aceasta hrana slaba in nutrienti, au nevoie de 30 kilograme pe zi.

Acest lucru inseamna ca trebuie sa manance si 16 ore pe zi, consumand si uneori si bulbi de plante, radacini , oua si mici mamifere.

Dependenta extrema de bambus ca surasa de hrana face din ursul panda o specie extrem de vulnerabila. Ca urmare, multi dintre ei mor daca plantele din regiunea in care traiesc dispar dupa ce infloresc in masa -un fenomen ce are loc la intervale cuprinse intre 30-40 de ani.

Cele mai citite articole

In trecut panda puteau apela la alte tipuri de bambus , din regiunile mai joase , dar in prezent aceste zone au fost defrisate. Ca mod de viata ursii panda sunt singuratici si isi petrec aproape intreaga zi mancand.

Se retrag in pesteri sau in arbori inalti pentru a dormi. Desi sunt activi tot anul , miscarile lor sunt foarte lente , din cauza regimului alimentar vegetarian scazut in nutrienti.

Pentru a citi intreg articolul si avedea mai multe poze faceti click AICI

Ce mananca ursul panda

Ce mananca ursul panda

Ce mananca ursul panda

ursul Panda mananca bambus

ursul Panda mananca bambus

Cele mai citite articole