Top 5 cele mai scumpe rase de câini din lume

pexels christoph sixt 7766309

Se spune că câinele este cel mai bun prieten al omului. Unii oameni sunt dispuși să plătească sume de bani impresionante pentru un astfel de prieten, unul de rasă pură, desigur. În afaracheltuielilor asociate cu hrana, vaccinurile, jucăriileși accesoriile , câinele poate veni cu un preț destul de ridicat, în special dacă doriți un câine de rasărară și pură. Dacă rasa câinelui nu este atât de importantă, ci doriți doar un animal de companie, puteți vizita un adăpost pentru animale, acolo cu siguranță o să găsiți destui câini care au nevoie de un cămin nou.

Unii consideră câinii de rasă pură și o investiție – sunt diferite moduri prin care un câine de rasă poate deveni o sursă de venit, cum ar fi participarea la diferite concursuri, crearea unui cont pe rețelele sociale (după ce se strâng mai mulți urmăritori, stăpânul câinelui ar putea fi contactat pentru diferite colaborări), și nu în ultimul rând, comerțul cu animale de companie. Dacă și dvs. ați considerat o astfel de afacere, însă nu dispuneți de finanțele necesare, un credit rapid fără acte vă poate ajuta. Pentru un astfel de credit nu este necesară justificarea creditului, procesul de aplicare este foarte simplu și rapid, rata de aprobare este ridicată și transferul de bani este aproape instant.

Însă care sunt caracteristicile care determină prețul unui câine de rasă pură și de ce sunt acești câini atât de scumpi? Există mai multe motive, precum:

 • Raritatea rasei (sunt greu de găsit).
 • Creșterea și îngrijirea acestor câini este mult mai costisitoare, deseori având nevoie de hrană specială și de mai multe îngrijiri.
 • Cererea – un film sau chiar un videoclip de pe TikTok sau Instagram poate influența cererea pentru o anumită rasă de câine, iar când cererea crește, cresc și prețurile.
 • Caracteristici previzibile: atunci când adopați un câine de la adăpost,  nu știți cum va arată cățelul la maturitate, care vor fi caracteristicile lui sau cât de energic va fi. Cu un câine de rasă pură, toate aceste caracteristici sunt cunoscute și comportamentul câinelui la maturitate este mult mai previzibil.

Acestea fiind spuse – să vedem care sunt cele mai scumpe rase de câini:

 • Saluki – preț: $2000 – $5000
  Saluki este una dintre cele mai vechi rase de câine domesticite în prezent. Primele mențiuni despre acest câine datează de pe vremea faraonilor, Saluki fiind cunoscut și sub numele de câinele regal al Egiptului. 
 • Rottweiler – preț: $2000 – $6000
  Este un câine de talie medie/mare. Rottwielerul este un câine puternic, loial și iubitor, care își protejează proprietarul de orice pericol. De-a lungul timpului au existat încercari de a-i antrena pentru a fi câini de poliție sau de serviciu (pentru oameni orbi de exemplu), însă într-un final s-au dovedit a fi prea agresivi pentru astfel de roluri. 
 • Mastiff Tibetan – preț $2200 – $7000

Este un câine de talie medie/mare. Blana poate fi de lungime medie sau lungă, se adaptează climatului. Mastifful este considerată o rasă primitivă, păstrând până în prezent multe caracteristici și duritatea necesară pentru a supraviețui în munții de înaltă altitudine din Himalaya. 

 • Buldog –  preț $2500 -$9000
  Buldogul englez, un câine de talie medie, este în prezent o rasă foarte populară.Asta se datorează și faptului că crescătorii au reușit să îndepărteze orice urmă de agresiune. Buldogul astfel devenind animalul de companie perfect, răbdător și prietenos. În afară de prețul usturător care vine cu acest câine, el are nevoie de hrană specială, bazată pe ingrediente naturale, câinele fiind alergic la mai multe ingrediente. 
 • Samoyed siberian – preț $4000 – $11,000
  Este un câine prietenos, energic și inteligent, un animal de companie de excepție. În trecut, aceasti câini erau folosiți pentru vânătoare, pentru pază dar și pentru tractarea saniilor. Una dintre caracteristicile distinctive ale rasei este coada lungă, stufoasă și încolăcită pe spate.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole