5 rase de câini mai puțin întâlnite

Câinii sunt printre cele mai iubite animale de companie datorită inteligenței și loialității lor. Legătura omului cu canidele este una dintre cele mai puternice. Comunicarea prin contact vizual dintre om și câine este singulară, iar cel din urmă caută să se înțeleagă din priviri doar cu omul și nu cu alți semeni ai săi.

Câinii sunt atât de populari încât au inspirat chiar și un celebru joc de sloturi numit Dog House. Interesul deosebit al omului pentru specia canină poate fi observat și din sutele de rase de câine pe care le-a creat prin selecție atentă. Cu toții am auzit de labradori și de câini lup, dar există o mulțime de rase rare sau foarte rare. În continuare vom prezenta câteva rase de câini despre care probabil nu ai mai auzit.

1.       Mastiff tibetan

Acest câine de talie mare și cu o înfățișare nobilă este un excelent câine de pază. Mastifful tibetan nu este o alegere potrivită într-un climat cald deoarece are o blană dublă, adaptată pentru climatul montan. De asemenea, nu te aștepta să fie prea obedient.

2.       Spitz finlandez

Spitzul finlandez este un câine de vânătoare de talie medie, semănând destul de mult cu o vulpe. Blana este roșie-aurie sau roșie-cafenie, cu un substrat mai deschis la culoare. Acest câine este pentru un proprietar cu experiență, care îi poate veni în întâmpinarea instinctului înnăscut de vânător și care îi poate asigura activitate fizică de cel puțin o oră pe zi.

3.       Inca orchid peruvian

Supranumit și câinele incaș fără par, această rasă este ușor de reținut datorită lipsei părului. Există totuși și o varietate cu blană. Când spaniolii au ajuns în Peru-ul de astăzi, au văzut acești câini printre orhidee și i-au numit câini de flori.

Inca orchid peruvian cântărește la maturitate între 14 și 18 kg și are un corp bine proporționat și musculos. Este potrivit pentru traiul într-un apartament și ușor de dresat, dar trebuie protejat de frig și de expunerea excesivă la soare.

4.       Azawakh

Azawakh este un câine de vânătoare originar din deșertul Sahara, cu un corp suplu și rapid. Acest câine cu o ținută regală este fidel și afectuos cu familia și mai puțin prietenos cu străinii. Printre atuurile câinelui Azawah se numără adaptarea ușoară la apartament, toleranța mare la căldură și nevoia de îngrijire relativ scăzută. Cu toate acestea, nu este recomandat unui stăpân începător și evită străinii.

5.       Câinele cântăreț de Noua Guinee

Numele acestei rase de câini atrage atenția din start – acest patruped are un stil unic de a se exprima vocal. Sunetul scos de câinele cântăreț de Noua Guinee a fost asemănat cu un urlet de lup cu tonuri de cântec de balenă.

Câinele cântăreț de Noua Guinee este considerat a fi cea mai veche rasă de câini din lume și mult timp a trăit doar în captivitate. Însă din 2016 a început să fie observat din nou în sălbăticie în Indonezia.

Ce rasă de câine ți-ar plăcea ca animal de casa? Una rară sau una comună?

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii