1000x250 ro

Cum să-ți alegi mobila de living dacă ai animale de companie?

shutterstock 400168156

Dacă ești posesorul unei minunate pufoșenii, fie cățel sau pisică, atunci știi cu exactitate că de cele mai multe ori este dificil să alegi o un articol de design potrivit, care să reziste o perioadă mai îndelungată de timp năzdrăvăniilor mult iubitelor patrupede.

Oricât de simpatici sunt atunci când se ghemuiesc pe canapea, este important să alegi mobilier potrivit, care să reziste gheruțelor, părului ce se lipsește peste tot sau alte evenimente nefericite.

Alege o canapea cu o tapițerie durabilă

Atunci când te orientezi către mobila de living, încearcă să alegi canapele și colțare care să se potrivească atât cu dimensiunea sufrageriei și stilul tău preferat de design, dar și cu animalele de companie. Ce înseamnă să se potrivească cu animalele de companie? Simplu! Materialul canapelor și colțarelor să fie unul durabil, astfel încât să reziste utilizărilor frecvente și să nu absoarbă eventualele scurgeri sau pete lăsate de câini sau pisici. Un material care să fie ușor de curățat este de asemenea important. Alege o canapea din microfibră sau un colțar din catifea sintetică, astfel încât părul animalelor să nu iasă în evidență și să fie ușor de strâns. O alegere potrivită o reprezintă o canapea din piele naturală, întrucât este ușor de întreținut, de curățat și nici nu atrage părul animalelor de companie și este totodată deosebit de elegantă. Ce poate atrage însă, sunt urmele de zgârieturi, dar dacă le sunt scurtate în mod regulat unghiile lăbuțelor, nu vei avea nicio problemă. Pentru un plus de siguranță, poți alege o husă potrivită canapelei pentru că atunci când se pătează, este mult mai ușor de curățat. Alege o canapea în culori închise, acestea te vor ajuta să camuflezi părul animalelor. Dacă ai o pisică albă, orientează-te către un colțar în culori calde, deschise.

Orientează-te către o bibliotecă ce nu va avea de suferit

La fel ca și în cazul canapelelor, pentru depozitarea diferitelor lucruri ce pot deveni jucăriile preferate ale animalelor, alege să achiziționezi biblioteci de perete, biblioteci ce pot fi fixate la înălțimi potrivite, astfel încât cățelul sau pisica să nu ajungă și să-ți distrugă lucrurile sau cărțile. Pe lângă distrugerea diverselor obiecte, cățeii pot roade bilbioteca, iar pisicile o pot zgâria. Suspendată la o înălțime optimă de poadea, biblioteca și cărțile tale vor fi în siguranță.

Față de un animal de companie dezvolți o legătură puternică. Menținerea unei case elegante care să ofere un mediu potrivit și pentru un cățeluș sau pisoi, face parte din atribuțiile noastre ca și stăpâni de animale. Alegerea unor canapele, biblioteci sau alte obiecte de mobilier potrivite, te vor ajuta să te bucuri mult timp de o calitate și un design plăcut al mobilei, unde vei trăi în armonie cu patrupedul preferat. 

1000x250 ro

Sursa de imagine:Africa Studio / Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole