1300x300

Hrana umedă pentru câini: ce avantaje are?

foto articol petvet

Hrana câinelui tău este foarte importantă pentru dezvoltarea și sănătatea generală a acestuia, așa că e la fel de important să știi cum să o alegi pe cea mai bună din comerț.

În general, dacă te uiți în jurul tău, vei descoperi două categorii de persoane: cele pentru care prețul este criteriul suprem și care, prin urmare, cumpără întotdeauna hrană de câini ieftină, și cele care vor ca patrupedul lor să se bucure de produse de calitate, așa că optează de fiecare dată pentru hrană de câini premium.

Alege hrană pentru câinele tău de pe petvet-shop.ro!

Vestea bună pentru ambele categorii este că în magazine precum PetVet găsesc mereu variante care împacă și cerințele unora, și cerințele altora: mâncare premium la prețuri accesibile. Și nu numai atât! Tot de aici pot achiziționa hrană pentru câini hipoalergenică, destinată prietenilor blănoși care au diverse alergii și care nu pot consuma decât produse speciale, preparate în condiții speciale.

Dincolo de asta, la PetVet sunt disponibile atât soluții pentru cățeii care preferă hrana uscată, cât și pentru cei cărora, dimpotrivă, le place cea umedă.

În cele ce urmează, ne-am propus să evidențiem câteva dintre avantajele pe care le are hrana umedă caini, urmând ca în alte articole să procedăm la fel și în ceea ce privește beneficiile celei uscate.

1000x250

Hrana umedă: avantaje

Înainte de a alege un anumit tip de mâncare pentru micul tău prieten cu blană, ar trebui, firește, să te consulți cu medicul veterinar. Fiecare câine are un metabolism diferit, așa că este foarte important să obții și părerea unui specialist. Iar dacă te-ai asigurat că este în regulă să îi oferi și mâncare umedă, iată care sunt câteva dintre avantajele acesteia:

  • Aport mare de proteine

Hrana umedă, spre deosebire de cea uscată, conține mult mai multe proteine, care îi sunt necesare câinelui pentru a se dezvolta armonios. Aportul mai mare de proteine este un beneficiu important mai ales pentru câinii cu greutate mai mare sau de talie mare, pentru că rolul energetic al caloriilor este esențial, un gram de proteine eliberând aproximativ 4,1 cal/kg. De asemenea, proteinele au un rol activ în creșterea rezistenței organismului la infecții, precum și în stimularea activității nervoase.

Nu în ultimul rând, influențează echilibrul acido-bazic și au rol catalitic, deoarece enzimele și anticorpii au structuri proteice.

  • Contribuie la hidratarea organismului și la buna funcționare a tractului urinar

Cele mai citite articole

Un alt beneficiu important al hranei premium umede ține de structura acesteia, care contribuie la menținerea organismului hidratat, precum și la reglarea activității tractului urinar.

Aceste lucruri sunt importante mai ales pe perioada verii, când animalele au nevoie de o hidratare suplimentară. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care micile necuvântătoare preferă o astfel de mâncare, în defavoarea celei uscate: pentru că le ajută, printre altele, să regleze anumite funcții ale organismului.

  • Termen de valabilitate mai mare

Surprinzător, în unele cazuri, termenele de valabilitate ale conservelor sunt mai mari decât cele ale pungilor cu mâncare uscată. Acest lucru îți poate fi foarte util, pentru că poți face provizii, economisind astfel timp prețios.

În plus, produsele de acest tip pot fi depozitate mult mai ușor, întrucât sunt ambalate, de regulă, în recipiente mai mici și cu forme rotunjite, care le permit să ocupe spații destul de mici.

PetVet, hrană pentru prietenii tăi blănoși, la prețuri accesibile

Dacă ai decis că este timpul să reînnoiești proviziile de hrană uscată și umedă pentru prietenul tău necuvântător, atunci nu îți mai rămâne decât să plasezi o comandă online, pe site-ul PetVet, iar livrarea îți va fi făcută în cel mai scurt timp posibil.

Aici găsești o gamă largă de tipuri de hrană atât pentru câini, cât și pentru pisici, realizate din ingrediente atent selecționate, pentru ca simpaticii patrupezi să se bucure de mâncare gustoasă, dar și sănătoasă. Accesează petvet-shop.ro și descoperă sortimentele disponibile!

 

 

Cele mai citite articole