Grammostola pulchripres

Grammostola pulchripres
Origine: Argentina – Paraguai

Chaco golden knee (Grammostola pulchripres) se traduce Chaco cu genunchi de aur, ea face parte din

  • Regnul: Animalia
  • increngatura:Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin:Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul: Grammostola
  • Specie:pulchripes (fosta aureostriata).Specia este intalnita in libertate in nordul Argentinei si estul Paraguay-ului. Este o tarantula terestra din zona Chaco din America de sud. in aceasta regiune se intalnesc habitate ca: mlastini, lunci, savana si chiar zone de cactusi.Specia a fost cunoscuta ca: Grammostola aureostriata.

Hrana Grammostola pulchripres

Dieta tarantulelor este compusa din insecte vii – greieri, lacuste, gandaci, mealworms, superworms, butterworms.Caracteristici Grammostola pulchripres

Grammostola pulchripes detine perisori urticanti dar este una dintre cele mai calme si docile specii de tarantule – caracteristici care fac ca aceasta sa fie o excelenta alegere pentru incepatori. Este o tarantula foarte aspectuoasa, cu peri lungi de culoare deschisa pe intreg corpul si dungi aurii pe picioare, in special pe „genunchi”, de unde si numele „Golden Knee”. Juvenilii tind sa sape mici ascunzatori in substrat in care sa stea ascunsi destul de mult, dar pe parcursul timpului, devenind adulti, vor renunta la acest comportament. In general masculii au o durata de viata de 5-7 ani iar femelele pot atinge pana la 20 de ani. Aceste tarantule ating o dimensiune totala (legspan) de 19-22 cm.

Terariu

Terariul este unul tipic speciilor terestre, inattime mica si suprafata terestra mai mare, substrat marunt de cocos cu o grosime de 3-6 cm, de preferat neumezit, vas mare de apa cu adancime mica, 1-2 ascunzatori si dupa preferinte plante decorative. Temperatura din terariu trebuie sa fie intre 22 si 28grC iar umiditatea relativa a aerului de 65-75%.

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute. De asemenea ca si orice specie de tarantula si Grammostola pulchripes poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre cei fara experienta.

Reproducere Grammostola pulchripres

Fiind o specie din genul Grammostola este probabil ca numarul oualor depuse sa fie destul de mare.

Dificultatea inmultirii acestei tarantule este medie, iar sacul se estimeaza la aproximativ 200 de oua.

Ca la majoritatea tarantulelor exista posibilitatea de canibalism sexual al femelei asupra masculului.

Poze Grammostola pulchripres

Grammostola pulchripres

Bibliografie:

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii