BlackJack-ul un joc de noroc sau de abilități?

noroc sau abilitati la Blackjack

BlackJack-ul un joc de noroc sau de abilități?

Cazinourile oferă o varietate de jocuri atât bazate pe abilități, cât și pe noroc. Sloturile, spre exemplu, sunt genul de jocuri care se bazează în totalitate pe noroc. În contrast cu acestea se află Poker-ul virtual, care necesită multă pregătire din partea jucătorului. Blackjack-ul cu siguranță are și el o reputație bună în ceea ce privește abilitățile necesare pentru a fi jucat. Totuși, chiar necesită atât de multe cunoștințe precum se spune? Vei vedea în continuarea acestui articol mai exact cât de bine trebuie să fii pregătit pentru a câștiga la Blackjack. Mr Bit Casino este locul în care vei putea să joci Blackjack online.

Un amestec de noroc și cunoștiințe

noroc sau abilitati la Blackjack 1

Blackjack-ul este un joc destul de unic la cazino. Ai posibilitatea să iei câte o decizie la fiecare mână. Mereu ai două opțiuni din care să alegi: să mai primești o carte sau să te oprești. În funcție și de situație vei mai putea chiar să dublezi pariul. Unele cazinouri chiar oferă posibilitatea de a lăsa cărțile jos și să îți primești jumătate din banii pariați înapoi.

Faptul că este nevoie să iei o decizie cu mai multe opțiuni face jocul de Blackjack un joc de cunoștințe. Aceste decizii îți afectează în mod direct șansele de câștig. Totuși, Blackjack-ul implică și noroc. Cărțile pe care tu și dealerul le primiți au un impact major asupra jocului. În unele scenarii, vei pierde automat indiferent de ce decizie vei lua. Dacă dealerul a luat direct un Blackjack și tu nu, ai pierdut instant.

Partea de abilități personale

Cele mai citite articole

abilitati personale

Din nou, este nevoie să iei o decizie la fiecare mână. În majoritatea cazurilor vei avea mai multe variante din care să alegi. Uite un exemplu: ai primit 2 de 7. Dealerul are un 6. Alegi să îți împarți mâna în două și acum ai 15 puncte în una și 17 în alta. Acum vei avea de luat cel puțin o decizie pentru fiecare din cele două mâini.

Va trebui cel puțin să alegi dacă rămâi cu cărțile respective sau mai primești încă una. Singura excepție este atunci când primești direct 21 de puncte, adică Blackjack. Blackjack-ul devine un joc de abilități doar când intri mai mult în latura strategică a acestuia. Nu doar că va trebui să alegi dacă să mai primești cărți, să rămâi cu acelea, să dublezi pariul sau să împărți mâna, dar și să te gândești la cea mai bună decizie.

Partea de noroc

Poți să ai cea mai bună strategie posibilă la Blackjack și tot să pierzi mai mult decât jucătorul de lângă tine. Aici intervine norocul. La fel ca orice alt joc de la cazino, Blackjack-ul nu se bazează pe abilitățile jucătorilor 100%. Tot vei avea nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga. Uite un exemplu când șansa joacă un rol important: ai primit un 5 și un 7. Dealerul a acumulat 10 puncte. Mai alegi să iei o carte și nimerești chiar un 9 și ai exact 21 de puncte. Dealerul alege și el să mai ia o carte și primește un 8, ceea ce înseamnă că a pierdut. În același timp, norocul te poate  face și să pierzi. Poți avea o mână bună și o strategie perfectă și tot să pierzi. Uite un alt exemplu: ai primit în mână un 9 și un joker. Dealerul are doar 5 puncte în mână. Alegi să nu mai iei încă o carte deoarece deja ai 19 puncte în mână, iar dealerul are puține puncte. Dealerul mai ia încă un 5 și un 10 din pachet, având un total de 20 de puncte și practic te-a învins. În situații de genul nu prea ai ce să mai faci.

Ce are un impact mai mare: norocul sau cunoștințele?

După cum ai observat atât norocul, cât și cunoștințele joacă un rol important la Blackjack. Dar care din acestea este mai important? Având evident și un element strategic, Blackjack-ul este mai mult un joc de noroc. Chiar dacă ești un jucător extrem de slab la Blackjack tot ai o șansă de 90% de câștig. Dacă stai să te gândești multe dintre sloturi oferă exact aceeași șansă de câștig jucătorilor. Nu în ultimul rând, la Blackjack poți chiar să îți câștigi mare parte din bani înapoi și dacă ești un jucător slab sau mediocru.

De ce să înveți strategie la Blackjack

Doar pentru că Blackjack-ul se rezumă mai mult la noroc nu înseamnă că nu trebuie să cunoști și strategia de joc. De fapt, chiar este recomandat să înveți foarte bine strategiile. Blackjack-ul este un joc care îți oferă un control foarte mare asupra rezultatului spre deosebire de alte jocuri de la cazino. Poți să te folosești de acest lucru în favoarea ta dacă înveți bine strategiile de bază.

La masa potrivită, cazinoul va avea un minuscul avantaj de doar 1% atât timp cât tu ești un jucător bun. Atunci când reușești să micșorezi avantajul cazinoului atât de mult, vei avea nevoie doar de puțin noroc ca să și câștigi.

Cum poți deveni un jucător mai bun

În primul rând, atunci când joci Blackjack folosește-te de acele ghiduri de pe internet care îți vor spune ce decizii să iei în anumite situații. Acele ghiduri îți spun exact dacă trebuie să mai iei o carte sau să rămâi cu punctele din mână. În al doilea rând, alege masa potrivită. Caută jocul de Blackjack care oferă regulile cele mai bune pentru tine ca jucător. Multe dintre mese oferă reguli foarte slabe. În al treilea rând, învață să numeri cărțile. Aceasta este o strategie de bază ce te va ajuta foarte mult în deciziile pe care le vei lua.

Concluzie

La fel ca majoritatea jocurilor de la cazino și Blackjack-ul este mai mult un joc bazat pe noroc. Totuși, este nevoie să înveți și strategiile de bază pentru a putea câștiga. Așadar, dacă vei reuși să combini o strategie foarte bună cu puțin noroc, vei putea să faci profituri destul de bune. Nu uita însă, în unele situații nu prea poți face nimic.

Cele mai citite articole