Rase de câini potrivite pentru copii – există?

portrait collection adorable puppies

Rase de câini potrivite pentru copii – există?

Deținerea unui câine este o responsabilitate uriașă, motiv pentru care decizia de a cumpăra sau de a adopta un câine trebuie să fie bine gândită. Este cert că nu există câinele perfect pentru toată lumea, dar este posibil să găsești câinele perfect pentru tine și familia ta! Alegerea câinelui care va fi cel mai bun prieten al unui copil trebuie să fie determinată nu doar de aspectul și starea frumoasă a animalului, ci mai ales de caracterul și predispoziția acestuia la anumite comportamente – iar acestea sunt determinate atât de originea rasei, cât și de educația câinelui.

Cei mai buni câini pentru copii?

Fiecare copil trece printr-o perioadă în care își dorește un animal de companie și de cele mai multe ori această alegere este un câine. Aceste animale responsabilizează și sporesc abilitățile de comunicare. Datorită câinelui, copilul este motivat să facă mișcare, ceea ce este extrem de important în zilele noastre.

Un copil mic visează să mângâie și să îmbrățișeze un câine de rasă mică, dar în cazul copiilor mai mari, dorința este adesea deja îndreptată spre câini mari sau chiar uriași. Este acesta modul corect de a alege o rasă de câine? Nu neapărat. Mărimea unui câine nu este legată de atitudinea sa față de oameni și membrii familiei. O mărime mare nu poate decât să crească teama părinților cu privire la faptul că un astfel de câine poate să faca rău copilului, însă acest lucru nu este adevărat, acesta putând să devină chiar cel mai bun prieten al copiilor.

Câinii ideali pentru copii trebuie să aibă un prag ridicat de răbdare și toleranță. Câinele nu ar trebui să reacționeze cu agresivitate atunci când este tachinat sau când i se ia hrana. De asemenea, se recomandă ca primele animale de companie ale copiilor să nu fie cele cu instincte de vânătoare sau cele cu o nevoie mare de exerciții fizice. Acest lucru are de-a face cu faptul că părinții copiilor mici nu pot petrece atât de mult timp ca să se ocupe de nevoile câinelui și să le satisfacă.

 

Câinele ideal pentru membrii familiei

Atunci când alegeți un câine pentru copil, este recomandat să luați în considerare și vârsta acestuia. Atunci când vă decideți asupra unui câine adult sau mai în vârstă, este necesar să urmăriți istoricul câinelui și să aflați despre comportamentul său anterior. Partea pozitivă a unei astfel de achiziții ne ajută să știm deja dacă acesta iubește copiii sau nu, iar dimensiunea finală a câinelui este deja vizibilă.

Procesul de adopție a unui câine tânăr, pe de altă parte, are și alte avantaje – cățelul poate fi dresat de la început, pentru care vor fi utile accesoriile de dresaj care vor fi cumpărate din magazinul de animale de companie. În plus, legătura care se va crea atunci când un cățeluș și un copil mic cresc împreună este de neimaginat! O astfel de afecțiune se proiectează de-a lungul întregii vieți a tânărului. Un cățeluș este, de asemenea, o energie inepuizabilă – cu siguranță nu va fi deranjat de dorința constantă de a se juca și va deveni un partener de joacă excelent pentru copii.

 

Rase de câini pentru copii

rase mici de câini

Mops

această rasă de câine are un aspect deosebit de drăguț și atinge o dimensiune mică. Acești câini sunt tipic pentru canapea și se vor descurca bine chiar și într-un apartament mic. Sunt jucăuși, loiali și, de preferință, îi urmează pas cu pas pe membrii gospodăriei. Câinii Mops nu au tendința de a se agăța și se înțeleg foarte bine atât cu alți câini, cât și cu alte animale.

Bulldog englez

acestor câini cu siguranță nu le plac activitățile intense, obosesc repede și le place joaca liniștită sau doar îmbrățișările. Buldogii englezi sunt renumiți pentru că sunt niște dădace excelente chiar și pentru cei mai mici copii. Cu toate acestea, din cauza stării lor fizice precare, este posibil să nu poată ține pasul cu cei mai activi membri ai gospodăriei.

West highland white terrier

Cele mai citite articole

o altă rasă de câine de companie. Westies sunt câini echilibrați și prietenoși. Sunt considerați a fi o rasă de câini inteligenți. Se vor descurca bine cu activitățile lungi și cu jocurile de afară, urmate de relaxarea pe canapea. Copiii mai mari se vor distra învățându-i pe Westies diverse trucuri și comenzi.

Bichon frise

aveți un copil mic și vă doriți un câine? Un câine bichon frise poate fi aliatul tău, deoarece adoră compania copiilor! Este un câine afectuos, prietenos și blând. Îi plac atât sesiunile lungi de mângâiere în poala ta, cât și joaca frenetică afară.

Cavalier king charles spaniel

Acesta este un câine iubitor de copii, dar cu membrii tineri ai gospodăriei care nu cunosc limitele atunci când vine vorba de relația cu animalele, s-ar putea să nu se descurce bine. Cavalerul King Charles Spaniel este un câine destul de sensibil, cu un psihic slab. Batjocorirea frecventă, fără consimțământul lui, nu va duce la agresivitate, dar poate duce la retragerea și muțenia câinelui. Cavaliers va fi o rasă de câine potrivită pentru a se juca cu copii mai mari care respectă spațiul câinelui, dar acest comportament trebuie să fie învățat de părinte.

 

Rase de câini de talie mare și medie

Labrador retriever

în cazul acestei rase, mărimea câinelui are o importanță redusă. Labradorul este un câine de talie mare, dar se comportă ca un perpetuu cățeluș prin comportamentul său și nevoia de apropiere! Această rasă iubește oamenii de toate vârstele și de toate conformațiile. Cu toate acestea, este important să ne amintim că labradorii au nevoie de la fel de multă mișcare ca și de dragoste. Plimbările lungi, frecvente și alergarea pe afară vor fi o parte esențială a zilei. Din cauza nevoii mari de exerciții fizice și a dimensiunii considerabile a corpului lor, Labradorii au nevoie de porții mai mari de hrană pentru câini decât celelalte rase incluse în această listă.

Golden retriever

golden retriever-ul este una dintre cele mai prietenoase rase de câini. Blândețea, atașamentul față de familie și devotamentul lor sunt cunoscute în întreaga lume. Sunt ușor de dresat, dar nu trebuie lăsate singure mult timp. Această rasă fără familia sa umană suferă și poate dezvolta o anxietate de separare foarte severă.

Samoyed

sunt numiți norii zâmbitori cu un motiv anume. Sunt câini fericiți și energici. Sunt o rasă de câini ideală pentru copiii mai mari, pentru a explora lumea împreună, a se juca și a alerga. Samoyedii au o blană foarte luxuriantă, căreia îi place să cadă. Este necesară o îngrijire regulată și trebuie să vă faceți timp pentru a le pieptăna blana.

 

Cei mai blânzi câini de familie

Este important de reținut că rasele enumerate sunt doar predispuse să fie câini ideali pentru copii. Caracterul câinelui poate diferi întotdeauna de standardul rasei, iar educația câinelui și condițiile în care a crescut și a trăit sunt cruciale.

Fiecărui câine trebuie să i se acorde mult timp și atenție, mai ales la început, când antrenamentul trebuie să fie o activitate zilnică. Recomandăm să acomodați cu calm mâncarea uscată și cea umedă cu câinele dumneavoastră, precum și comenzile de bază. În magazinul de animale de companie există o selecție uriașă de produse pentru câini de toate vârstele. O cușcă pentru câine este, de asemenea, foarte importantă pentru ca acesta să se acomodeze, iar activitățile cu jucării sau accesorii de dresaj vor contribui la întărirea legăturii dintre câine și copii sau îngrijitori. Apropierea este creată și atunci când hrănești câinele cu mâncare, mai ales dacă este una pe care câinele o iubește!

 

Cele mai citite articole