Cele mai importante accesorii de care are nevoie câinele tău

accesorii caine lesa zgarda caini

Câinii sunt animale de companie sociabile și drăguțe, dar asta nu înseamnă că proprietarul trebuie să le asigure doar hrana. Au nevoie de mai multe accesorii care să îi mențină fericiți și sănătoși iar în lista de mai jos vei găsi mai multe sugestii.

Zgărzi pentru câini

În magazinele online poți găsi mai multe zgărzi pentru câini pe care să le cumperi pentru animalul tău de companie. Primul pas pe care va trebui să îl faci este să determini dimensiunea potrivită și scopul pentru care vrei să cumperi zgarda. Spre exemplu, poți achiziționa zgărzi pentru câini care să te ajute să îi plimbi fără să se zbată și să tragă. Există și zgărzi antilătrat sau zgărzi împotriva purecilor sau a altor dăunători.

De aceea, scopul în care cumperi zgarda este foarte important și trebuie determinat înainte de a achiziționa produsul.

Atunci când cumperi zgarda pentru câinele tău, nu uita de materialul din care aceasta este făcută. Poți găsi zgărzi metalice care să reziste foarte mult timp fără să se deterioreze. Acestea sunt potrivite pentru câinii mari, care au tendința de a-și distruge foarte ușor zgarda.

Un alt material comun este pielea. Zgărzile din piele sunt potrivite pentru toți câinii, indiferent de dimensiune și de temperament. Chiar dacă nu sunt la fel de durabile ca cele metalice, sunt mai elegante și mai ușor de purtat de către animalul de companie.

Cele mai citite articole

Zgărzile din materiale textile sunt pentru câinii de talie medie sau mică. Aceștia nu le vor rupe și nici nu le vor simți prea grele pentru corpul lor mic.

Lese pentru câini

O lesă pentru câini este foarte importantă atunci când vrei să îți plimbi companionul blănos. Și aceste lese sunt de mai multe tipuri și sunt potrivite pentru toți câinii, dacă alegi modelul corect. Spre exemplu, poți alege o lesă mai scurtă atunci când vrei ca animalul tău de companie să meargă pe lângă tine.

Dacă vrei să poți sta într-un loc iar câinele să ajungă cât mai departe, poți opta pentru o lesă extensibilă. Aceste lese extensibile sunt mai potrivite câinilor de talie mică. Aceștia se vor distra mai ușor așa pentru că sunt mai energici. În plus, pentru că sunt ușori, stăpânului nu îi va fi greu să îi aducă înapoi atunci când au tendința să plece.

Alege o lesă pentru câine corect și vei descoperi că fiecare plimbare în parc se va transforma într-un moment de fericire atât pentru tine cât și pentru animalul tău de companie.

Alegând corect lesa și zgarda pentru câinele tău, vei transforma fiecare zi într-un moment de distracție pentru amândoi. Cu lesa potrivită vei putea să îți plimbi câinele peste tot și vei putea să te distrezi alături de el. De asemenea, câinele tău va fi mai activ și va face mai multă mișcare, ceea ce va ajuta la conservarea stării lui de sănătate.

Un câine care se plimbă, aleargă și face multă mișcare alături de stăpânul său, are ocazia de a socializa și de a se învăța cu oamenii și cu alte animale de companie. În plus, mișcarea va ajuta câinele să se mențină în formă optimă pentru cât mai mult timp și să facă față mai ușor schimbărilor care vin odată cu vârsta. Pentru asta trebuie doar să alegi lesa și zgarda potrivite.

Cele mai citite articole