Cinci semne de fericire la un câine-Le ştii pe toate?

cincisemnedefericirelauncaine lestiipetoate1

Câinii reprezintă animalele de companie care deţin un potenţial impresionant în ceea ce priveşte dragostea şi ataşamentul pe care le pot manifesta faţă de stăpân. Mereu jucăuşi, veseli şi devotaţi, câinii nu vor întârzia să îşi arate fericirea ori de câte ori se află în preajma stăpânului.

Cum să ai un câine sănătos şi fericit

Dacă te-ai hotărât să îţi iei ca animal de companie un câine, atunci trebuie să ştii că această decizie atrage după sine multe responsabilităţi, tocmai pentru a-i oferi prietenului tău patruped toate condiţiile de care are nevoie pentru a fi sănătos şi pentru a te bucura cu vioiciunea şi devotamentul lui. În primul rând, alege un câine dintr-o rasă potrivită spaţiului pe care il vei pune la dispoziţie. De asemenea, alege rasa ale cărei caracteristici se potrivesc stilului tău de viaţă şi timpului pe care il vei aloca. Asigură-te că dispui de resursele financiare necesare îngrijirii, precum şi de disponibilitate de timp. Odată ce ţi-ai procurat un câine, va trebui să te ocupi de dresaj şi instrucţie, sa îi oferi hrană pentru câini, să îl îngrijeşti, să îi asiguri suport medical şi să îi arăţi  dragostea pe care i-o porţi, prin timpul alocat şi activităţile pe care le veţi face împreună, plimbat, joacă sau dresaj. Înconjurat cu dragoste şi îngrijit corect, câinele tău îţi va arăta cât de fericit este, prin comportamentul pe care îl va adopta.

cincisemnedefericirelauncaine lestiipetoate3

Cum îţi dai seama că ai un câine fericit

Comportamentul unui câine este destul de uşor de descifrat, în special de către stăpân. Joaca permanentă, lătratul scurt şi vesel, codiţa şi urechiuşele mereu în mişcare, sunt semnale care te anunţă că ai un câine fericit.

Codiţa jucăuşă

Câinele tău este foarte fericit atunci când dă din coadă, mişcând-o într-un unghi larg, de aproximativ 120 de grade. În cazul în care are codiţa foarte scurtă, mişcarea plină de bucurie îi va mişca toată partea inferioară a trunchiului.

Mersul săltăreţ

Cele mai citite articole

Dacă patrupedul tău are un mers ca pe arcuri sau, mai mult, sare constant pe loc, atunci sigur este foarte fericit, bucurându-se pe deplin de context sau de activitatea la care urmează să participe.

Invitaţia la joacă

Vizitând un magazin pentru animale, vei procura prietenului tău, nu doar hrană pentru câini şi accesorii, ci şi  jucării special destinate petrecerii unor clipe foarte antrenante şi energice de joacă şi distracţie. Atunci când îi arăţi jucăria preferată, câinele porneşte într-o repriză de sărituri constante pe lăbuţele din faţă, semn că  este foarte fericit, ştiind că va urma joaca, bucuria şi distracţia alături de tine.

cincisemnedefericirelauncaine lestiipetoate2

Afectivitatea

Câinele tău ar trebui să fie fericit în preajma ta. Atunci când se ghemuieşte lângă tine, indiferent dacă tu ai sau nu timp pentru a-i acorda atenţie, este un semnal clar care anunţă faptul că micul tău prieten este foarte fericit în alături de tine, pentru că îi oferi siguranţă, linişte, protecţie, confort, dar şi multă dragoste.

Contribuie la fericirea câinelui tău

Aparent, câinele este fericit atunci când i se acordă atenţie şi timp de joacă, plimbare sau alte activităţi. Însă, implicit, un câine ajunge să fie fericit, dacă este sănătos, bine îngrijit şi hrănit, atunci când se bucură de libertate de mişcare şi beneficiază de posibilitatea de a face activităţi potrivite specificului moştenirii genetice a rasei din care provine.

Cele mai citite articole