Cauți un scaun de birou pe gustul tău? Top criterii care să îți aducă un plus de confort

scaun birou somproduct 2.1

Scaunul de birou a devenit una dintre cele mai importante piese de mobilier din viața noastră, mai ales dacă avem un loc de muncă static.Știai că de calitatea scaunului de birou depinde starea noastră de sănătate și productivitatea la muncă, mai ales atunci când petrecem mult timp stând pe el? Aproximativ 80% din timpul în care ne derulăm activitatea profesională săptămânală îl petrecem în poziție șezândă.

Scaunele de birou au numeroase stiluri și facilități, ajungând să fie condiție esențială în lumea corporațiilor și nu numai. Prin urmare, acestea trebuie să fie confortabile și de calitate, cu un aspect atractiv, după preferințe. Este ceea ce ne dorim cu toții!

Scaun birou potrivit, criteriul ergonomic. Previne durerile de spate, reduce durerile de gât, îmbunătățește circulația sanguină

Scaunul de birou, așa cum îl știm și folosim astăzi, pe rotițe, a fost inventat de Charles Darwin. În anii 1800, renumitul om de știință a avut o idee inovativă. I-a adăugat scaunului său de laborator o pereche de roți cu scopul de a-și își accesa lucrurile într-un mod mai liber și mai rapid. Practic, un prim criteriu în alegerea scaunului de birou potrivit este după activitatea pe care o desfășurăm.

Un alt criteriu spune că trebuie să fie combinația ideală între practic și comod pentru că vrei să ai tot confortul din lume atunci când îl folosești, dar și să te ajute să lucrezi mai rapid și eficient. 

În principal, scaunele ergonomice sunt realizate pentru oamenii cu profesii care necesită statul pe scaun timp îndelungat. Au o construcție ergonomică cu suport lombar, dar și cu spătar reglabil pentru a avea confortul mult dorit chiar și în cele mai grele zile de lucru. 

Un criteriu fundamental este să alegi un scaun de birou care să îți relaxeze mereu spatele și să îl susțină într-o poziție corectă. Dacă vei ține cont de aceste câteva caracteristici principale vei lucra mai rapid și mai eficient, având grijă și de sănătatea ta. 

scaun birou somproduct 2.2

Scaun birou directorial – funcții suplimentare

Scaunele de birou directoriale au un design elegant și modern destinat birourilor dinamice. Pentru un plus de confort trebuie să ai în vedere funcții suplimentare, precum înălțime reglabilă cu piston pe gaz și mânere. Alte scaune de birou directoriale au confortul asigurat de compartimentele tubulare, umplute cu fibre moi, care acoperă atât șezutul cât și spătarul scaunului. 

Cele mai citite articole

Poziția corectă a corpului pe scaunul de birou

Acestea sunt criteriile după care te ghidezi pentru a avea o poziție corectă a corpului pe scaunul de birou

  1. Spatele se poate mișca între 90-100 grade, pe un spătar reglabil; 
  2. De asemenea, picioarele trebuie să atingă solul, în mod natural, la un unghi de 90 de grade; 
  3. Zona ta lombară trebuie să se încadreze perfect în curbura spătarului, iar capul să se sprijine la înălțimea potrivită pe tetieră. 

Scaun birou, design și materiale pe gustul tău

Sacaunele de birou au modele diferite cu forme variate și stiluri ingenioase. Pe lângă criteriul confortului, desingul este foarte important.

Culorile scaunelor de birou pot avea o semnificație profundă. De exemplu, culorile naturale aduc un plus de confort pentru că este mai ușor ca privirea să se adapteze acestor nuanțe. Daca vrei să adaugi lumină unui spațiu, alege scaune de birou albe. Negrul este una din culorile preferate pentru scaunele si accesoriile de birou pentru că nu este pretențios din punct de vedere al întreținerii. Totul depinde de gusturile tale și de activitatea pe care o desfășori.

Atunci când alegi tapițeria scaunului de birou poți să ai în vedere criteriile următoare: rezistența materialului, dificultatea întreținerii și igienizării, gradul de aerisire, dar și designul. Dacă îți dorești un scaun birou cu un design smart și minimalist, interiorul casei dumneavoastră va fi admirat de cei care îndrăgesc liniile bine definite și simplitatea formelor.

Investiția într-un scaun birou de calitate este o soluție viabilă pentru că investești în confortul tău personal, dar și în sănătate! Descoperă o gamă variată de scaune birou Premium în portofoliul SomProduct: https://www.somproduct.ro/

 

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole