1000x250 ro

Ce putem face pe un smartphone atunci când ne plictisim?

imagine toateanimelele

Plictiseala este o stare pe care cu toții am experimentat-o la un moment dat. Cu toate acestea, în era digitală, dispozitivele mobile, în special smartphone-urile, au devenit o unealtă eficientă în combaterea acestui sentiment. Dacă ești în căutare de inspirație sau pur și simplu vrei să-ți ocupi timpul, iată câteva sugestii de activități pe care le poți face cu ajutorul smartphone-ului tău:

 1. Explorarea aplicațiilor de învățare: Există numeroase aplicații care îți oferă posibilitatea să înveți ceva nou, fie că este vorba de o limbă străină, cum ar fi Duolingo sau Babbel, fie că este vorba de o abilitate nouă precum gătit, fotografie sau programare. Profitați de aceste oportunități și dezvoltați-vă cunoștințele într-un mod distractiv.
 2. Lectură sau ascultarea cărților audio: Aplicații precum Audible, Storytel sau Google Books oferă o gamă variată de cărți, atât în format scris, cât și audio. Dacă ești fan al literaturii, un smartphone îți poate oferi ore în șir de conținut valoros.
 3. Vizionarea de filme și seriale: Netflix, HBO, Amazon Prime și alte servicii de streaming sunt disponibile la doar un clic distanță. Tot ce trebuie să faci este să îți alegi un film sau un serial care ți se pare interesant și să te relaxezi.
 4. Jocuri: De la jocuri simple precum „Candy Crush” sau „Angry Birds”, la jocuri mai complexe ca „PUBG Mobile” sau „Clash Royale”, există opțiuni pentru toate gusturile și toate nivelele de abilități. În ziua de azi cele mai multe jocuri clasice au fost transpuse din format fizic în format digital iar pe unele dintre acestea le poți găsi accesând pacanele online NetBet – primul cazino online licențiat în România. 
 5. Meditație și relaxare: Aplicații precum „Headspace” sau „Calm” oferă sesiuni de meditație ghidată, muzică relaxantă și povestiri pentru somn. Acestea sunt ideale pentru a combate stresul și pentru a te ajuta să te relaxezi.
 6. Fitness și exerciții fizice: Chiar dacă ești acasă, poți profita de numeroasele aplicații de fitness, precum „7 Minute Workout” sau „MyFitnessPal”, pentru a-ți menține corpul activ și sănătos.
 7. Rețele sociale și comunicare: Interacționarea cu prietenii și familia prin aplicații precum WhatsApp, Messenger, Instagram sau TikTok poate fi o modalitate distractivă de a petrece timpul.
 8. Explorarea lumii virtuale: Aplicații precum „Google Earth” sau „Star Walk” îți permit să explorezi lumea sau cosmosul din confortul casei tale, oferindu-ți o perspectivă diferită asupra mediului înconjurător.
 9. Muzică și podcast-uri: Ascultați muzica preferată pe Spotify, Apple Music sau SoundCloud, sau descoperiți povești interesante și dezbateri prin podcast-uri de pe platforme precum „Podcast Addict” sau „Overcast”.
 10. Arta digitală: Dacă ești pasionat de artă sau pur și simplu vrei să te exprimi, aplicații precum „Procreate” sau „Adobe Sketch” îți oferă instrumentele necesare pentru a crea opere de artă direct pe smartphone.
 11. Fotografie și editare: Smartphone-urile moderne vin cu camere impresionante. Profită de aceasta și experimentează fotografia. Ulterior, poți edita și îmbunătăți aceste fotografii cu ajutorul aplicațiilor precum „Snapseed” sau „Lightroom Mobile”.
 12. Cunoașterea lumii înconjurătoare: Aplicații precum „PlantNet” îți pot spune numele plantelor pe care le vezi în jur, în timp ce „SkyView” te ajută să identifici stelele și constelațiile.

Cele mai citite articole

Putem încheia prin a spune că posibilitățile oferite de smartphone-urile moderne sunt practic nelimitate. Fie că vrei să înveți, să te relaxezi, să te distrezi sau să te exprimi creativ, există cu siguranță o aplicație sau un serviciu care să răspundă nevoilor tale. Plictiseala este acum doar o opțiune, nu o necesitate.

Cele mai citite articole