Călătorind în Bulgaria cu un câine: Ghidul complet

pauline loroy u3af7hgusrk unsplash

Doriți ca animalul dvs. de companie să vă însoțească în timpul călătoriei dvs. în Bulgaria? Aflați cum să procedați în acest articol.

Totodată, puteți afla mai multe informații despre ce presupune călătoria în Bulgaria cu câinele dumneavoastră, accesând acest site, care vă oferă informații complete și actualizate cu privire la cerințele de intrare și reglementări, cazările care acceptă animale de companie, rezervarea transportului pentru animalele de companie și multe altele.

Se spune că un câine este cel mai bun prieten al omului. Prin urmare, probabil că veți dori ca acesta să vă însoțească dacă intenționați să călătoriți în Bulgaria. Câinii și pisicile sunt cele mai binevenite ca animale de companie în această țară, cu condiția să îndeplinească anumite cerințe. Dar vă sfătuim să căutați informații în acest sens cu mult timp înainte, fie la reprezentanțele bulgare din țara dumneavoastră de origine, fie la Ministerul bulgar al Agriculturii.

Este bine de știut:

Sunteți autorizat să importați maximum cinci animale de companie în Bulgaria.

Proceduri

În primul rând, animalul dumneavoastră de companie trebuie să poarte un microcip de identificare electronică și să fie vaccinat împotriva rabiei cu patru săptămâni până la 12 luni înainte de data programată a călătoriei. Rețineți că vaccinarea antirabică trebuie efectuată după implantarea microcipului. Animalul dumneavoastră de companie va avea nevoie, de asemenea, de un pașaport pentru animale de companie care a fost eliberat de un medic veterinar autorizat din țara dumneavoastră de origine. La sosirea în Bulgaria, animalul dvs. de companie va fi examinat de către Serviciul Veterinar de Stat, care funcționează sub egida Ministerului Agriculturii.

Animale de companie care provin din UE

Cele mai citite articole

Procedurile sunt destul de simple pentru animalele de companie care provin din Uniunea Europeană. Acestea vor avea nevoie de un pașaport pentru animale de companie, de un microcip de identificare și de vaccinarea antirabică însoțită de un certificat de vaccinare. De asemenea, vi se cere să verificați dacă animalul dumneavoastră de companie aparține unei rase autorizate în țară și să dovediți că nu aveți intenția de a-l vinde odată ajuns acolo.

Animale de companie provenind din țări din afara UE

În plus față de condițiile menționate mai sus, animalele de companie care provin din țări din afara UE trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Ar trebui să poarte un microcip de identificare certificat conform standardului ISO 11784 sau ISO 11785 sau, alternativ, să fie echipate cu cititorul adaptat pentru cipuri.
  • Ar trebui să furnizați datele de identitate, adresa și referința dvs.
  • Animalul dumneavoastră de companie trebuie să aibă un certificat de sănătate complet, eliberat de un medic veterinar autorizat.
  • La rândul său, medicul veterinar trebuie să certifice că animalul a fost vaccinat împotriva rabiei și că a primit chiar și un vaccin inactiv, în conformitate cu standardele Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor.

Este bine de știut:

Animalele de companie cu vârsta mai mică de trei luni nu pot fi vaccinate împotriva rabiei. Prin urmare, acestea nu vor fi autorizate în Bulgaria decât dacă călătoresc împreună cu mama lor, dacă au trăit într-o singură zonă de la naștere și dacă nu au fost expuse la alte animale. De asemenea, medicul veterinar trebuie să elibereze o autorizație de călătorie.

Carantină

În cazul în care animalul dvs. de companie nu îndeplinește toate condițiile menționate mai sus, adică în cazul în care lipsesc documente, lipsește microcipul sau pașaportul animalului de companie nu este actualizat, acesta poate fi repatriat în țara dvs. de către Serviciul Național Veterinar sau poate fi pus în carantină. Cu toate acestea, în cazul carantinei, va trebui să suportați cheltuielile. În cazul în care nu sunteți pregătit pentru niciuna dintre cele două opțiuni, animalul dumneavoastră de companie poate fi chiar eutanasiat.

În timpul șederii

Animalele de companie care au intrat cu succes în Bulgaria vor avea dreptul la un rapel antirabic în fiecare an. Alte vaccinuri pot fi foarte recomandate în unele regiuni. Medicul veterinar al animalului dumneavoastră de companie vă va sfătui cu privire la aceste vaccinuri sau la orice alte tratamente necesare. Rețineți, de asemenea, că pașaportul animalului dumneavoastră de companie trebuie actualizat pe toată durata șederii acestuia în țară.

Concluzii

Această țară din sud-estul Europei nu este renumită doar pentru ospitalitatea sa, ci și pentru faptul că acceptă și câini. Această țară din sud-estul Europei le are pe toate – o cultură vibrantă, aer liber și o istorie fascinantă, fiind, de asemenea, deschisă când vine vorba de animalele de companie.

Cele mai citite articole