Adopta un râs

Ras

Rasul era candva o specie raspandita in intreaga Europa. In ultimul secol insa, specia aproape a disparut din vestul si centrul Europei, din cauza actiunilor umane si distrugerii habitatului. In padurile Romaniei mai traiesc in jur de 1200 – 1500 exemplare de ras, aproximativ 14% din intreaga populatie a Europei (exceptand Rusia).

Prezenta rasului – alaturi de cea a altor carnivore mari ca ursul sau lupul – este dovada unui mediu natural sanatos, nealterat.

Cea mai mare amenintare la adresa rasului o reprezinta influenta activitatilor umane, care duc la distrugerea si fragmentarea habitatului. La cum se taie padurile in Romania populatia de râsi este in scadere drastic, din pacate.

Ras

Ei se pot gasi mai ales in padurile din regiunile muntoase, dificil accesibile, bogate in vanat. Rasii sunt capabili sa se catere, dar de obicei vaneaza la sol.

Vreau sa protejez ultimii rasi din salbaticie!

Campania Adopta un ras!  alaturi de ToateAnimalele.ro te roaga sa ne ajuti acum sa protejam aceste feline minunate si casa lor din padure. Cei care vor sa sustina aceasta campanie o pot face aici.

Cele mai citite articole

Implicarea ta este esentiala pentru succesul activitatilor de conservare a padurilor, care sunt casa rasilor.

Adopta un ras!

Prin implicarea ta, vei face parte dintr-o comunitate de persoane care contribuie in mod semnificativ la succesul proiectelor desfasurate pentru protejarea padurilor.  In padurile Romaniei mai traiesc in jur de 1200 – 1500 exemplare de ras, aproximativ 14% din intreaga populatie a Europei.

Ras

Iti multumim!

 

Mai multe despre ras si caracteristicile lui poti citi aici.

Cele mai citite articole