3 modalitati de a detecta o camera spion

Spyfinder Pro Hero New 39610

Pentru o persoana obisnuita, microfoanele spion, camerele ascunse si alte echipamente de supraveghere sunt lucruri care tin de filmele de spionaj. Cu toate acestea, astfel de dispozitive pot fi gasite peste tot: de la apartamente mici de inchiriat la camere de hotel scumpe, de la birou la sala de sport, chiar si in propria casa. Astazi, exploram 3 modalitati de a le detecta.

Angajati un expert

Cea mai fiabila modalitate de a gasi echipamente de spionaj ascunse este sa incredintati cautarea unei persoane calificate cu echipament profesional. In prezent, puteti gasi astfel de experti in aproape orice ora.

Alege echipament dedicat

Puteti cumpara detectoare camere sau alte echipamente pentru detectarea camerelor ascunse si le puteti folosi pentru a verifica singuri fiecare camera. Cele mai ieftine, cu o raza de detectie de doar cativa metri, incep de la 3 dolari; cele profesionale si mai puternice sunt, evident, mai scumpe.

Cele mai citite articole

De altfel, cel mai simplu detector de camera poate fi asamblat manual; aveti nevoie doar de cateva LED-uri rosii si un filtru de lumina rosie. Dirijati lumina spre locul suspectat al camerei si priviti prin filtru – orice lentila de camera aflata la vedere va aparea ca un punct luminos. Tineti cont de faptul ca raza de actiune a unui astfel de dispozitiv nu va depasi zece metri.

Utilizati un smartphone

Uneori puteti renunta la un echipament special si puteti folosi doar camera smartphone-ului si o lanterna. Stingeti luminile si trageti draperiile (camera trebuie sa fie intunecata), porniti atat lanterna, cat si camera telefonului si indreptati-le acolo unde credeti ca s-ar putea ascunde un dispozitiv ascuns. Daca suspiciunile sunt corecte, veti vedea o stralucire pe ecranul smartphone-ului. Daca nu puteti folosi simultan camera si lanterna telefonului, folositi o lanterna separata.

In unele cazuri, va puteti lipsi chiar si de o lanterna. Multe camere spion folosesc iluminatul cu infrarosu pentru a filma pe intuneric. Aceasta este invizibila pentru ochiul uman, dar nu si pentru camera unui smartphone. Atunci cand filmati in intuneric, sursa de lumina infrarosie va aparea pe ecran ca un punct care pulseaza. 

Retineti ca este posibil ca camera principala a smartphone-ului dvs. sa nu faca treaba, deoarece probabil are un filtru de lumina infrarosie, asa ca camera frontala este mai buna. Puteti experimenta cu o telecomanda de televizor pentru a afla daca smartphone-ul dvs. este bun pentru aceasta sarcina.

Cele mai citite articole