3 adevăruri despre Baccarat online

cards 166436 1920

Cazinourile online au ajuns să fie o metodă de divertisment populară în rândul celor cărora le plac jocurile de noroc. Fie că e vorba de pariurile sportive, fie că e vorba despre jocurile slot sau de masă, cazinourile sunt mereu pregătite pentru clienții lor, venind în întâmpinarea lor cu bonusuri fără depunere sau cu depunere, promoții exclusive și programe de recompensare.

Jocurile de masă, în varianta online sau în cea offline, se numără printre categoriile preferate de jucător. Jocurile precum Baccarat și Blackjack au evoluat de-a lungul anilor, inițial fiind jocuri clasice de cărți. Deși pare simplu, Baccarat poate capta cu ușurință jucătorul și poate stârni curiozitatea. 

Istoria jocului Baccarat

Deși nu există surse exacte cu privire la proveniența jocului, se presupune faptul că acest joc dăinuie de peste 600 de ani, fiind posibil să provină din Italia (se presupune că a fost inventat de către Marco Polo) sau din China (ca derivat din jocul Pai Gow).

Prima variantă  a jocului presupunea implicarea a doi oponenți și utilizarea de cărți cu o valoare cuprinsă între 1 și 13. Ulterior, jocul a devenit popular și s-a răspândit și alte țări, precum Franța, unde inițial se juca pe ascuns, în camere private în care nu avea acces oricine. În jurul anilor 1900, jocul Baccarat a ajuns în America, însă abia după anul 1930 jocul a devenit popular aici. 

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre Baccarat

Spre deosebire de Blackjack, Baccarat e mai rigid și presupune urmarea strictă a regulilor jocului. Dacă la Blackjack poți utiliza strategii de joc, aici lucrurile sunt mai simple și țin în mare parte de noroc.

1. Ai doar 3 opțiuni de pariuri

Spre deosebire de alte jocuri, la Baccarat sunt disponibile doar trei tipuri de pariuri: pe mâna jucătorului, pe mâna băncii sau egal. Pot fi plasate pariuri pe un dintre ele, însă nu pot fi niciodată plasate pariuri pe mâna jucătorului și pe mâna  băncii simultan.

Cele mai citite articole

Totuși, dacă jucătorul cunoaște foarte bine regulile și deține competențe strategice, poate să își mărească  șansele de câștig, deși nu există prea multe opțiuni de pariere. Pariul pe jucător poate aduce dublarea valorii pariului, în cazul în care e câștigător. Pariul plasat pe bancher aduce un câștig cu o  valoare dublă a mizei, din care se scade 5%, iar pariul plasat pe egalitate aduce o sumă egală cu de 8 ori valoarea mizei plasate de jucător. Cele mai avantajoase tipuri de pariu ce pot fi plasate în joc sunt cele pe perechi. În acest caz, dacă primele 2 cărți care sunt extrase sunt la fel și a fost plasat un pariu pe una din șanse, atunci se va câștiga de 10 ori valoarea mizei plasate.

2. Regulile sunt ușor de învățat

Din punct de vedere a  regulilor de joc, Baccarat se învață destul de repede. Se utilizează mai multe pachete de cărți, acestea având valoarea care figurează pe ele (pentru cărțile de la 2 la 9), așii având valoarea 1, iar celelalte cărți valoarea 0.

Ideea de bază constă în ajungerea la o valoare cât mai apropiată de 9, sau chiar egală cu 9.

3. Poți să pierzi, deși RTP-ul e mare

Baccarat e un joc destul de exact, în care probabilitatea e destul de scăzut. Prin urmare, jucătorii riscă să piardă mult. Totuși, jucătorul se poate folosi de matematică în anticiparea următoarelor mișcări. Deși în joc norocul este cel care predomină, totuși poți și câștiga dacă în combinație cu norocul te folosești de intuiție și de științele exacte precum matematica. De exemplu, în momentul plasării unui pariu pe mâna jucătorului, se presupune faptul că valoarea acelor cărți este apropiată de 9, fiind în avans față de mâna  bancherului. Având în vedere faptul că e un pariu de tip 1 la 1, în cazul plasării unei sume de 30 ron, poți câștiga 60 ron. Dar, așa cum câștigi, poți să și pierzi.

Din punct de vedere teoretic, rata de plată are valori destul de mari. În cazul plasării pariurilor pe jucător, RTP-ul este de 98,76%, în cazul pariurilor pe mâna bancherului RTP-ul e de 98,94%, iar în cazul pariurilor egale acesta este de 85,64%.

În cazul jocului Baccarat avantajul casei este destul de scăzut, acest lucru crescând șansa de câștig a jucătorului. De regulă, avantajul casei se învârte în jurul valorii de 1,24% în cazul pariului pe jucător și în jurul valorii de 1,06% în cazul pariului pe bancher. 

Concluzie

Baccarat este un joc popular în mediul online și va continua să fie ales de către jucători. Acesta poate fi jucat offline sau poate fi abordată varianta online a sa, dacă jucătorul în cauză iubește adrenalina și atmosfera cât mai apropiată de cea din sălile de joc din cazinourile fizice. Chiar dacă ofertele cazinourilor se vor diversifica mereu, Baccarat va fi un joc ce va fi promovat cu siguranță și mai târziu, inclusiv în realitatea virtuală.

Cele mai citite articole