Stăpân fără experiență – Ce fac atunci când adopt primul câine

Screenshot 2022 11 25 at 18.53.13

Dacă te gândești să te duci la un adăpost de animale și să adopți un câine, este important să știi exact care îți este situația pentru următorii ani, pentru că un animal reprezintă o responsabilitate nouă.

În special dacă nu ai mai îngrijit până acum animale, este important să îți dai seama exact ce urmează să faci și cum îți poți adapta viața pentru a primi un nou membru în familie.

Descoperă cum să te raportezi la adoptarea și creșterea unui câine, atunci când nu ai experiență

Printre cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a adopta un câine este de ce vrei un câine

Dacă ți-ai dorit întotdeauna un câine și nu ai avut ocazia până acum, atunci cu siguranță ar trebui să-ți iei unul. Cu toate acestea, dacă nu îți dorești tu în mod direct un animal și te simți presat de cineva drag, poate că ar trebui să îți revizuiești decizia.

De asemenea, este important să cunoști care ar putea fi cheltuielile curente, adică cele lunare cu întreținerea câinelui, precum și ce tipuri de vaccin trebuie să îi faci. 

Cel mai simplu ai putea sa discuți cu un veterinar din zona în care locuiești pentru a vedea ce costuri implică pe termen lung sau să te informezi inainte cu privire la ce tip de mâncare este potrivită, precum și de consumul necesar zilnic. De exemplu, poți alege hrană pentru câini de la Hornbach, în funcție de etapa vieții în care se află.

O altă întrebare care îți oferă un raspuns cât mai aproape de realitate este dacă există stabilitate financiară. A fi stabil din punct de vedere financiar este una dintre cerințele necesare pentru adoptarea unui câine.

Cele mai citite articole

Costul lunar al unui animal de companie poate să fie uriaș și trebuie să te asiguri că ești stabil financiar pentru asta. Mâncarea, îngrijirea, vizitele la veterinar sunt foarte costisitoare în zilele noastre și nu vrei să ajungi în situația în care nu ai bani să plătești pentru vizitele la veterinar dacă animalul tău are o urgență.

Urgențele vin neinvitate, de aceea trebuie să te gândești și la acele momente în care vei avea nevoie de ajutor pentru câinele tău. De exemplu, s-ar putea să ai un job de zi care îți impune să lucrezi până târziu sau pentru care, din când în când, trebuie să pleci din oraș. 

Pentru acele momente neașteptate, trebuie să te asiguri că ai un îngrijitor care va avea grijă de animalul tău. Dacă nu ai pe nimeni care să te ajute, atunci trebuie să îți faci un plan înainte de a adopta un câine.  

De asemenea, trebui să știi că îi poți oferi timp din timpul tău, pentru că fiecare rasă de câine are o anumită preferință pentru consumul de energie zilnică.

Deși poate să pară ciudat, câinii au nevoie de mai mult timp și atenție decât pisicile. Mai mult decât atât, dacă nu ai timp să petreci cu el sau să te joci, există riscul de a dezvolta probleme de comportament, cum ar fi anxietate sau depresie.

Așadar, asigură-te că îți iubești câinele și acordă-i suficient timp pentru a-l menține fericit.

Sursa Foto: Pexels.com.

Cele mai citite articole