1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Relatia oamenilor cu animale

cum sa vorbesti cu o pisica

Animalele au parte din viata oamenilor de mult timp si va continua sa faca parte mlt timp de acum in colo. Faci parte din oamenii care iubesc animalele ? Te intrebi cum poti imbunatati relatia ta in raport cu animalele ? Cu rabdare si consecventa se poate comunica chiar daca nu vorbim aceeasi limba.

cum sa vorbesti cu o pisica

cum sa vorbesti cu o pisica

Cunoastele obiceiurile

Acest lucru este deosebit de important la animale. Animalele au moduri foarte diferite, le plac si displac lucruri diferite. Ele răspund, de asemenea, în mod diferit la cereri și afecțiuni.

Urmareste-le, intelege-le

Cum spuneam mai ‘nainte, animalele nu vorbesc pe limba noastra. Cei care le urmaresc cu atentie sau detin animale de o perioada de timp isi dau seama mai usor de nevoile acestora.
Primul semn este cand fac galagie. Inseamna ca le este foame, sete, sau au o problema.

Este datoria ta sa afli care.

Trateaza-le intotdeauna cu calm. Observa cand sunt agitate sau cand sunt nervoase. Daca le supara ceva sau au o problema. Multe animale pot fi dresate, chiar si pisicile.

Cele mai citite articole

In afara de dresaj, daca ii repeti ceva de multe ori poate reactiona pozitiv. Astfel se creaza moduri de comunicare. Cateva exemple sunt numele pe care este strgat animalul si comenzile sau salutul.

Stabileste un set de reguli

Pentru o comunicare mai usoara este bine sa avem niste reguli. Acestea se invata cel mai repede la varste fragede prin repetare constanta.

cum sa intelegi animalele

cum sa intelegi animalele

Evita sa le sperii

Sperieturile si socurile le pot face sa isi piarda increderea. Nu este bine sa sperii animalele decat pe cele din natura pentru a se feri de oamenii rai.

Observa-le comportamentul

Daca un animal are o problema si nu face galagie o poti observa prin comportamentul acestuia.

Daca se scarpina mai mult decat este normal inseamna ca are o problema, poate o infectie sau o ciuperca. Cine sie ce se poate intampla sub blana aia mare si deasa.

Pisicile dorm in cea mai mare parte a zilei si seara au chef de joaca si alergat. Sa nu te mire daca pisica vine la tine seara sa te joci cu ea. Atunci este perioada ei preferata. Este felina. Asta este natura ei.

Cele mai citite articole

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner